Солодкі листкові язички з бездріжджового листкового тіста

Цукрові язички… Не знаю як у Вас, а у мене це печиво асоціюється із дитинством.  Я підготувала покроковий рецепт з фото, щоб і Ви могли поласувати цими хрустиками. Скажу одразу, я вирішила зробити процес приготування максимально простим. Саме тому тісто я готую заздалегідь і просто тримаю його у морозилці.  Язички за моїм рецептом виходять хрумкі та смачні.

Нам знадобиться:

Як приготувати листкові язички з цукром

Температурний режим духовки – середній, 180 °С.

Кладемо наше тісто на ніч у холодильник, щоб воно розморозилося.  Тісто може бути й свіже.  Просто після замороження випічка має більше слоїв.  Для 15 язичків нам знадобиться десь половина порції тіста.

Домашні листкові язички з цукром

Поділіть тісто на дві приблизно рівні частини і розкатайте (кожну окремо!) до товщини 3-4 мм.  Щоб тісто не липло до поверхні, посипте її мукою.  Змащуємо перший пласт тіста збитим яйцем.  Обережно викладаємо другий пласт тіста на перший і розрізаємо тісто на прямокутнички.  Ширина повинна бути десь 5-6 см.  Беремо лопатку і переносимо наші заготовки на деко, вистелене пергаментом.

Домашні листкові язички з цукром

Верхній шар тіста змащуємо яйцем та присипаємо чайною ложкою цукру.  Одна ложечка на одне печиво.

Солодкі листкові язички з готового листкового тіста

Випікаємо ці солодкі слойки у попередньо розігрітій духовці протягом 25 хвилин.

Солодкі листкові язички з готового листкового тіста

Якщо язички хрусткі і мають золотаву скоринку, це означає, що вони готові.