Цукрові язички… Не знаю як у Вас, а у мене це печиво асоціюється із дитинством. Я підготувала покроковий рецепт з фото, щоб і Ви могли поласувати цими хрустиками. Скажу одразу, я вирішила зробити процес приготування максимально простим. Саме тому тісто я готую заздалегідь і просто тримаю його у морозилці. Язички за моїм рецептом виходять хрумкі та смачні.
Інгредієнти: Листкове тісто, Цукор, Яйце
Нам знадобиться:
- половина порції бездріжджового листкового тіста;
- 1 куряче яйце (щоб потім змастити тісто);
- 15 ч. ложок цукру.
Як приготувати листкові язички з цукром
Температурний режим духовки – середній, 180 °С.
Кладемо наше тісто на ніч у холодильник, щоб воно розморозилося. Тісто може бути й свіже. Просто після замороження випічка має більше слоїв. Для 15 язичків нам знадобиться десь половина порції тіста.
Поділіть тісто на дві приблизно рівні частини і розкатайте (кожну окремо!) до товщини 3-4 мм. Щоб тісто не липло до поверхні, посипте її мукою. Змащуємо перший пласт тіста збитим яйцем. Обережно викладаємо другий пласт тіста на перший і розрізаємо тісто на прямокутнички. Ширина повинна бути десь 5-6 см. Беремо лопатку і переносимо наші заготовки на деко, вистелене пергаментом.
Верхній шар тіста змащуємо яйцем та присипаємо чайною ложкою цукру. Одна ложечка на одне печиво.
Випікаємо ці солодкі слойки у попередньо розігрітій духовці протягом 25 хвилин.
Якщо язички хрусткі і мають золотаву скоринку, це означає, що вони готові.