Суп – локшина по-домашньому: в курячому бульйоні з морквою і грінками

Кожен член нашої родини просто обожнює суп-локшину.  Цей густий супчик просто на усі випадки життя!  Він чудово смакує на наступний день після свята, або ж коли хочеться перейти на більш дієтичне харчування. Крім того, цей суп є досить корисним і можна довго розповідати про його позитивні сторони.  Але я цього не робитиму, а просто поділюся з Вами детальним рецептом з фото, щоб і Ви могли приготувати цю смакоту.

Отже, беремо:

  • 300 грам цільнозернового борошна;
  • 3 великих курячих яйця (Д-1);
  • 1/3 ч. ложки дрібної солі;
  • 2 л готового курячого бульйону з морквою;
  • декілька шматочків білого хліба;
  • подрібнена свіжа петрушка (з розрахунку: 1 ст.л на порцію);
  • за смаком можна додати мелений чорний перець.

Як приготувати локшину по-домашньому

Як замісити локшину на яйцях

Перший етап – приготування тіста.  Висипаємо муку в миску, робимо посередині невеличке заглиблення і розбиваємо туди яйця.  Для приготування тіста на яєчну локшину беремо 100 г муки на 1 яйце. Знаючи цю «формулу» можна сміливо як збільшувати, так і зменшувати кількість тіста.  Не забувайте про сіль!

Локшина домашня з грінками і в курячому бульйоні з морквою

Формуємо з тіста кульку, загортаємо у харчову плівку і ставимо у холодильник.  Тісту треба полежати деякий час.  Тоді локшина не буде рватися і розкатувати тісто буде дуже легко.

Локшина домашня з грінками і в курячому бульйоні з морквою

Розкатуємо тісто до товщини 2-3 мм.  Далі локшину можна нарізати за допомогою спеціальної машинки (не забудьте посипати ролики мукою!), або звичайного ножа.  Довжину готової локшини регулюйте самі.  Я віддаю перевагу максимально довгій.

Локшина домашня з грінками і в курячому бульйоні з морквою

Як зварити локшину по-домашньому

Кидаємо локшину у підсолену киплячу воду і варимо протягом 2 хвилин на великому вогні.  За той час обсмажте грінки на сковороді-гриль.

Суп - локшина по-домашньому: в курячому бульйоні з морквою і грінками

Беремо глибоку тарілку, кладемо у неї готову локшину і заливаємо її курячим бульйоном з морквою.  Потім посипаємо подрібненою петрушкою і, за бажанням, чорним перцем.

Суп - локшина по-домашньому: в курячому бульйоні з морквою і грінками

Цей густий суп на бульйоні зазвичай подається з грінками. Смачного!