Кожен член нашої родини просто обожнює суп-локшину. Цей густий супчик просто на усі випадки життя! Він чудово смакує на наступний день після свята, або ж коли хочеться перейти на більш дієтичне харчування. Крім того, цей суп є досить корисним і можна довго розповідати про його позитивні сторони. Але я цього не робитиму, а просто поділюся з Вами детальним рецептом з фото, щоб і Ви могли приготувати цю смакоту.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Зелень петрушки, Курячий бульйон, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Яйце
Отже, беремо:
- 300 грам цільнозернового борошна;
- 3 великих курячих яйця (Д-1);
- 1/3 ч. ложки дрібної солі;
- 2 л готового курячого бульйону з морквою;
- декілька шматочків білого хліба;
- подрібнена свіжа петрушка (з розрахунку: 1 ст.л на порцію);
- за смаком можна додати мелений чорний перець.
Зміст
Як приготувати локшину по-домашньому
Як замісити локшину на яйцях
Перший етап – приготування тіста. Висипаємо муку в миску, робимо посередині невеличке заглиблення і розбиваємо туди яйця. Для приготування тіста на яєчну локшину беремо 100 г муки на 1 яйце. Знаючи цю «формулу» можна сміливо як збільшувати, так і зменшувати кількість тіста. Не забувайте про сіль!
Формуємо з тіста кульку, загортаємо у харчову плівку і ставимо у холодильник. Тісту треба полежати деякий час. Тоді локшина не буде рватися і розкатувати тісто буде дуже легко.
Розкатуємо тісто до товщини 2-3 мм. Далі локшину можна нарізати за допомогою спеціальної машинки (не забудьте посипати ролики мукою!), або звичайного ножа. Довжину готової локшини регулюйте самі. Я віддаю перевагу максимально довгій.
Як зварити локшину по-домашньому
Кидаємо локшину у підсолену киплячу воду і варимо протягом 2 хвилин на великому вогні. За той час обсмажте грінки на сковороді-гриль.
Беремо глибоку тарілку, кладемо у неї готову локшину і заливаємо її курячим бульйоном з морквою. Потім посипаємо подрібненою петрушкою і, за бажанням, чорним перцем.
Цей густий суп на бульйоні зазвичай подається з грінками. Смачного!