Цей дуже легкий рецепт з покроковими фотографіями та докладним описом, про те, як зробити бездріжджове листкове тісто швидкого приготування в домашніх умовах, стане в пригоді обов’язково. Ще варто відзначити, що воно набагато дешевше, ніж магазинне. Відразу ж потрібно дізнатися, що чим тонше розкачати тісто, тим менше шарів буде в готовій випічці й навпаки. З таким листковим бездріжджовим тістом нашвидкуруч виходить добитися такого кінцевого результату, як у французькій кондитерській.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Жовток, Сіль, Сметана
Складники:
- пів кілограма пшеничної муки в/с;
- 1 яєчний жовток;
- 100 грамів сметани (15% жирності);
- 180 грамів вершкового масла (72% жирності);
- щіпка солі.
Як швидко зробити листкове тісто своїми руками
Спочатку, в глибоку посудину потрібно просіяти борошно та дрібку солі. Додати холодне масло, або маргарин і розтерти руками суміш до утворення крихт.
Потім, слід додати жовток і сметану, та перемішати все зверху вниз, пропускаючи між пальцями.
У результаті повинен вийти гладенький “колобок”. Його слід помістити на робочу поверхню для подальшого оброблювання.
На пергаментний папір необхідно насипати трохи борошна. Кулю тіста треба розтягнути, утворивши товстий корж. Потім, покласти його на папір і продовжити приминати тісто руками, потроху розтягуючи, має вийти прямокутник. Зверху його слід присипати мукою.
Потім, пласт тіста потрібно накрити іншим листом пергаменту й розкачати качалкою до потрібної товщини, десь, 7-8 мм (тісто в папері необхідно перевертати декілька разів).
Після цього, верхній пергамент слід зняти (це досить легко).
З тіста потрібно скрутити рулет і відправити його в холодильник на пів години.
Перед застосуванням бездріжджове листкове тісто нашвидкуруч, необхідно прим’яти й аж тоді розкачувати.
На фотографії дуже добре видно, як багато шарів воно має. З бездріжджового листкового тіста швидкого приготування можна пекти слойки, пиріжки, круасани та інші десерти.