Моя родина просто обожнює страви з баранини. Я ж радо її готую. І сьогодні я із задоволенням поділюся своїм покроковим рецептом з фото. Баранина виходить соковита і запашна. Готувати ми будемо тушковану баранину з кус-кусом у мультиварці. Цей рецепт досить простий, проте м’ясо виходить на диво ніжне на соковите.
Інгредієнти: Баранина, Вода, Курдючний жир, Кускус, Морква, Прованські трави, Сіль, Цибуля, Часник
Але для початку ознайомтеся із списком продуктів:
- баранина (м’якоть) – 500 г;
- курдючний жир (або звичайне свиняче сало) – 100 г;
- одна цибулина;
- одна морквина;
- часник – 3 великих зубчики;
- вода – 800 мл;
- прованські трави – 2 ч.л.;
- кус-кус – 500 гр;
- сіль – 2 ч.л.
Як приготувати кус-кус в мультиварці з бараниною
Почнемо з м’яса. Щоб отримати 500 г м’якоті, візьміть десь 800 г баранячого ошийку та відділіть м’ясо від кісток.
Потім нарізаємо його невеликими шматочками.
Я не раджу викидати баранячі кістки, адже з них потім вийде чудовий бульйон.
Зовсім дрібно нарізаємо курдючний жир або свиняче сало, тому що його потрібно максимально витопити. Потім ми на ньому обсмажимо баранину та овочі.
Далі нарізаємо моркву соломкою, а очищені цибулю та часник – кубиками.
На мультиварці обираємо режим «смаження» і викладаємо у чашу нарізаний жир. Просмажити його потрібно до утворення шкварок.
Далі шкварки можна дістати, а можна й залишити. Особисто я готую з ними. В гарячий жир кладемо баранину і обсмажуємо поки м’ясо не змінить колір. Обов’язково помішуйте баранину лопаткою.
Додаємо моркву, часник та цибулю і смажимо усе разом хвилин 5, не забуваючи помішувати.
Виставляємо режим «тушкування», додаємо 100 мл води, прованські трави та сіль і тушкуємо хвилин 40 із закритою кришкою. Періодично помішуйте м’ясо і доливайте воду, якщо вона википіла.
До готового м’яса додаємо кус-кус і заливаємо 700 мл окропу.
У мультиварці виставляємо режимі «підігрів» або «підтримання температури» і залишаємо страву хвилин на 10.
За 10 хвилин кришку можна відкрити. Як бачимо, кус-кус розпарився, став розсипчастим і має дуже привабливий вигляд.
За цим рецептом тушкована баранина з кус-кусом виходить ніжною та смачною. Спробуйте та переконайтеся самі! Смачного!