Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Моя родина просто обожнює страви з баранини.  Я ж радо її готую.  І сьогодні я із задоволенням поділюся своїм покроковим рецептом з фото.  Баранина виходить соковита і запашна. Готувати ми будемо тушковану баранину з кус-кусом у мультиварці.  Цей рецепт досить простий, проте м’ясо виходить на диво ніжне на соковите.

Але для початку ознайомтеся із списком продуктів:

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

  • баранина (м’якоть) – 500 г;
  • курдючний жир (або звичайне свиняче сало) – 100 г;
  • одна цибулина;
  • одна морквина;
  • часник – 3 великих зубчики;
  • вода – 800 мл;
  • прованські трави – 2 ч.л.;
  • кус-кус – 500 гр;
  • сіль – 2 ч.л.

Як приготувати кус-кус в мультиварці з бараниною

Почнемо з м’яса.  Щоб отримати 500 г м’якоті, візьміть десь 800 г баранячого ошийку та відділіть м’ясо від кісток.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Потім нарізаємо його невеликими шматочками.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Я не раджу викидати баранячі кістки, адже з них потім вийде чудовий бульйон.

Зовсім дрібно нарізаємо курдючний жир або свиняче сало, тому що його потрібно максимально витопити.  Потім ми на ньому обсмажимо баранину та овочі.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Далі нарізаємо моркву соломкою, а очищені цибулю та часник – кубиками.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

На мультиварці обираємо режим «смаження» і викладаємо у чашу нарізаний жир.  Просмажити його потрібно до утворення шкварок.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Далі шкварки можна дістати, а можна й залишити.  Особисто я готую з ними.  В гарячий жир кладемо баранину і обсмажуємо поки м’ясо не змінить колір.  Обов’язково помішуйте баранину лопаткою.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Додаємо моркву, часник та цибулю і смажимо усе разом хвилин 5, не забуваючи помішувати.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

Виставляємо режим «тушкування», додаємо 100 мл води, прованські трави та сіль і тушкуємо хвилин 40 із закритою кришкою.  Періодично помішуйте м’ясо і доливайте воду, якщо вона википіла.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

До готового м’яса додаємо кус-кус і заливаємо 700 мл окропу.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

У мультиварці виставляємо режимі «підігрів» або «підтримання температури» і залишаємо страву хвилин на 10.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

За 10 хвилин кришку можна відкрити.  Як бачимо, кус-кус розпарився, став розсипчастим і має дуже привабливий вигляд.

Соковита тушкована баранина і кус-кус в мультиварці

За цим рецептом тушкована баранина з кус-кусом виходить ніжною та смачною.  Спробуйте та переконайтеся самі!  Смачного!