Буває таке, що хочеться якогось легенького супчику, але обов’язково щоб смачний був. У таких випадках я готую завжди курячий суп з тонкою локшиною. Такий суп можна вважати дієтичним. А ще, він завжди подобається дітям, адже, в ньому немає вареної картоплі та овочі ледь-ледь підсмажені.
Інгредієнти: Вермішель, Вода, Зелень, Локшина, М'ясо, Майонез, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля, Яйце
Чому я обрала саме цей рецепт? Тому, що таку легку, просту та смачну першу страву можна зробити у мультіварці. Раніше я вважала, що суп готувати у мультіварці незручно. Можливо й так, алей з цим все по-іншому. Отже, пропоную разом зі мною зварити смачний та поживний курячий суп з локшиною. Зауважу, що у мене мультіварка Redmond RMC-M30, розрахована на потужність у 900 Вт. Об’єм самої чаші складає 5 літрів.
Як приготувати курячий суп з локшиною
Куряче філе наріжте на шматочки середнього розміру. Приблизно, як на фото.
Я спеціально вибираю філе, тому що там найменше жиру, а м’ясо саме ніжне і швидко обсмажується. Так само можна вирізати 200 грамів с другої частини курки – із стегна чи гомілки.
До мультиварки налийте, приблизно, 2 столових ложки олії, виберіть режим, щоб смажити, та увімкніть. Коли олія нагріється, покладіть до чаші нарізані шматки курятини.
Вони мають обсмажуватися не надто довго. Приблизно до того моменту, коли м’ясо з рожевого не стане білим.
Поки філе продовжує смажитись, треба підготувати цибулю з морквою. Тут немає нічого особливого. Цибулю наріжте кубиками.
Моркву наріжте соломкою чи швиденько натріть на терці.
Коли на курятині почне з’являтися ледь помітна скоринка, до неї додайте овочі. Впродовж 3 хвилин продовжуйте обсмажувати овочі разом з м’ясом.
Потім, додайте солі за смаком та залийте 2 літри холодної води. Тепер, можна закрити кришку та виставити на мультиварці режим «Суп» і впродовж однієї години можна займатися іншими справами.
За 10 хвилин до того, як має вийти час варіння, до чаші додають макаронні вироби. В мене була звичайна локшина, але можна взяти і тонку вермішель чи будь-які інші дрібні макарони.
Для такого об’єму потрібно взяти, приблизно, до 70 грам макаронних виробів. Висипте їх, перемішайте. Накрийте та не відкривайте, поки не вийде повністю увесь час. Після, ще треба відкрити кришку та лишити на 15 хвилин суп відкритим. За цей час локшина сама по собі дійде до готовності. Вона буде такою, як треба, а не перевареною.
Хочу зауважити, вам може здатися, що у супі занадто мало локшини і тому він рідкуватий. Це не так. Якщо всипати ще трохи, на наступний день в каструлі замість супу будуть самі тільки макарони.
Якщо будете варити курячий суп з тонкою вермішеллю-павутинкою, то їх можна взагалі майже не варити. Просто додайте вермішель, виключіть мультіварку та відкрийте кришку. Тонка вермішель сама по собі поступово дійде до потрібної готовності.
Через півгодини після приготування суп можна вже розливати по тарілках. Мені подобається при подачі кожному у тарілку покласти половинку чи четвертинку вареного яйця, трохи зелені та ложку сметани. Виглядає такий суп дуже апетитно, а запах від нього йде дивовижний!
Курячий суп без картоплі – відео-рецепти
Пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування домашнього курячого супа.
Перший відео-рецепт підкаже не тільки як правильно зварити корисну курячу страву, але і як зробити домашню локшину до неї.
Не оминіть увагою і цей відео-рецепт. Суп-локшина виходить дивовижно смачний та наваристий.