Спеціально для шанувальників смачно поїсти та легко приготувати пропоную рецепт швидких чебуреків. Готувати їх дійсно надзвичайно просто, адже, ліниві чебуреки з лаваша не потребують замішування тіста.
До речі, в якості начинки можна використовувати різні продукти в залежності від смакових вподобань майбутніх дегустаторів. Я продемонструю варіант як зробити ліниві чебуреки з м’ясним фаршем, що смажаться на сковороді. Сподіваюся, що за допомогою детального опису та покроково зроблених фото процесу приготування кожна господиня легко та швидко втілить в життя цю просту страву та пригостить своїх рідних.
Інгредієнти: Лаваш, М'ясний фарш, Олія рослинна, Яйце
Склад інгредієнтів:
- тонкий лаваш (круглі листи)– 1 упаковка (14 штук);
- змішаний фарш (свинина-курятина або свинина-яловичина) – 500 гр;
- яйця – 2 шт.;
- рослинна олія для смаження.
Розпочнемо з підготовки потрібних інгредієнтів для чебуреків. Найкраще підійде лаваш у вигляді круглих листів. Однак, можна використати і великі листи іншої форм. Їх просто потрібно нарізати порційними квадратами, з яких вийдуть трикутні чебуреки.
Як швидко зробити м’ясні чебуреки з лаваша
Фарш можна придбати готовий чи зробити його самостійно. Обов’язково потрібно додати в м’ясо подрібнену цибулю та спеції.
На одну половинку порційного лаваша викладаємо рівний шар начинки. При цьому, не забуваємо залишити 1-1,5 см вільного краю для складання чебурека.
Край лаваша по всьому периметру рясно змащуємо збитим яйцем.
Накриваємо начинку другою половиною лаваша та придавлюємо пальцями по краю, щоб половинки склеїлися.
Підготовлені таким чином чебуреки смажимо на сковороді у розпеченій олії з двох сторін до появи золотистої скоринки. Знімаємо на паперову серветку чи рушник для видалення залишків олії.
На цьому хрусткі зовні та соковиті всередині чебуреки швидкого приготування вже готові до вживання!
Головна перевага цих ледачих чи то лінивих чебуреків – неодмінно тонке та хрустке тісто. З начинкою можна сміливо експериментувати та використовувати різні складові: твердий сир, м’ясо з грибами, сир із зеленню, м’ясо з грибами та твердим сиром. Навіть начинку з картоплі чи капусти можна робити. Якщо вам сподобалась ідея, забирайте мій рецепт у власну кулінарну скарбничку та скоріше готуйте чебуреки з лаваша. Адже, так просто та швидко можна побалувати рідних смачненьким.
Відео-рецепт – ледачі чебуреки без тіста – доповнить викладене вище приготування.