Смачна домашня окрошка на сироватці з ковбасою

Холодна, апетитна, легка, і водночас насичена домашня окрошка на сироватці чудово смакує в літню спеку як перша страва. Господині придумали багато рецептів цього вітамінного холодного супу: на квасі, на кефірі, на сметані. Сьогодні пропоную господиням разом зі мною приготувати чудову домашню окрошку на сироватці. Всі члени моєї родини визнали, що цей мій рецепт правильний, окрошка виходить дуже смачна та добре освіжає в літню спеку. Сподіваюсь, що покроково оформлений рецепт з фото допоможе Вам у приготуванні.

Зміст

Що потрібно для окрошки

Що потрібно для окрошки

  • картопля відварна – 3 шт.;
  • яйця варені – 3 шт.;
  • ковбаса варенка (без сала) – 250 гр.;
  • огірки – 3 шт. (середніх розмірів);
  • редис – 3-4 шт. (великих розмірів);
  • кріп – пучок;
  • петрушка – пучок;
  • цибуля зелена – пучок.

Чим заправити окрошку

Чим заправити окрошку

  • сироватка (у мене жирна домашня) – 2 літри;
  • сметана (15% жирність) – 250 гр.;
  • майонез (67% жирність) – 150 гр.;
  • сіль за смаком;
  • гірчиця столова – 1,5 ч. л.

Як зробити окрошку в домашніх умовах

Основою страви буде салат, спершу кришимо маленькими кубиками ковбасу. Чистимо від шкірки відварену картоплю, також подрібнюємо на кубики. Далі нарізаємо огірочок, теж на кубики, щоб салат був гарний. Якщо в огірка груба шкірка, її краще очистити.

Що входить в окрошку

Щоб редиска була ніжнішою, я очистила її від червоного шару картоплечисткою. Варені яйця очищаємо від шкаралупи, натираємо на великій тертці. Редиску також натираємо.

Що входить в окрошку

Ретельно вимиваємо петрушку та кріп, видаляємо жорсткі стебла, нам потрібні тільки ніжні гілочки, всю зелень дрібно січемо ножем.

Що входить в окрошку

Зелену цибульку теж миємо, відрізаємо кінчик, з білої частини знімаємо плівку, далі дрібно нарізаємо.

Смачна домашня окрошка на сироватці з ковбасою

Тепер у нас готові всі компоненти салату для холодного супу. Викладаємо їх у велику глибоку чашу, додаємо сіль та перемішуємо.

Смачна домашня окрошка на сироватці з ковбасою

А зараз заправимо салат, щоб домашня окрошка була дуже смачною та пікантною. Додаємо до нарізаних інгредієнтів сметану, майонез, гірчицю, все це заливаємо холодною сироваткою та ретельно перемішуємо.

Смачна домашня окрошка на сироватці з ковбасою

Як Ви переконались, процес приготування смачної домашньої окрошки в домашніх умовах дуже простий. Хочу порадити Вам: перед тим, як окрошку подавати до столу, вона повинна постояти в холодильнику хоча б хвилин тридцять. В ідеалі — цілу годину. За цей час вітамінний суп настоїться, гарненько охолоне, стане ароматним та надзвичайно смачним.

Тепер наливаємо у порційні тарілки наш ароматний холодний суп, подаємо до столу зголоднілим домашнім та насолоджуємось дивовижним смаком вітамінної домашньої окрошки на сироватці.

Смачна домашня окрошка на сироватці з ковбасою

Я розкрила всі тонкощі приготування простої та корисної літньої страви. Надіюся, що Вам також сподобався цей рецепт.