Якщо хтось не знає, що таке Ті-бон, розповім: це один із різновидів стейків. Друга назва — «стейк для чоловіків», та про це я розповім пізніше. Спершу, чому «Ті-бон?» Уважно розгляньте шматок м’яса для стейка: усередині видно кісточку, яка схожа на літеру «Т», саме завдяки їй стейк і отримав назву «T-bone». Ця кісточка розділяє два види м’яса: вирізку та філейну частину, водночас вона посилює смак м’яса. А «для чоловіків» його називають через те, що він великий, адже один стейк середньої величини має вагу 350-400 грам. Пропоную свій покроково оформлений рецепт з фото справжнім цінителям натурального м’яса. Орієнтуючись на рецепт, Ви правильно та швидко приготуєте ніжний та соковитий стейк без крові Розпочнемо? Готувати будемо і на сковороді, і в духовці.
Інгредієнти: Вершкове масло, Лимон, Свинина, Сіль, Спеції, Часник
Інгредієнти:
- стейк Ті-бон – 2 шт. (Загальна вага 700 гр.);
- масло вершкове – 120 гр.;
- лимон – 1 шт. (Невеликий);
- часник – 2 головки;
- гілочки чебрецю – 10 гр.;
- чорний мелений перець – ⅓ ч. л.;
- кухонна сіль (краще велика) – ½ ч. л.
Як приготувати стейк Ті-бон
Якщо Ви хочете отримати смачний та соковитий стейк, готувати м’ясо в день купівлі не варто, краще залишити його на добу на верхній полиці в холодильнику, обгорнувши кожен шматок окремо харчовою плівкою.
Далі дістаємо стейки, знімаємо плівку, та добре присолюємо м’ясо. Не бійтеся, такий великий шматок важко пересолити. Відкладаємо стейки для просолювання на 5-10 хвилин.
А тим часом готуємо маринад або соус для запікання стейків у духовці. Для цього очищаємо часник на половинки вздовж. Добре миємо лимон, ошпарюємо його окропом та разом зі шкіркою ріжемо на невеликі шматочки, як на фото.
На сковорідці розтоплюємо 80 грамів вершкового масла, кладемо часник та обсмажуємо одну хвилину. Далі додаємо в сковорідку шматочки лимона та чебрець, весь час помішуємо, обсмажуємо на великому вогні 5 хвилин.
Далі виймаємо гілочки чебрецю, соус подрібнюємо блендером.
Стейки Ті-бон вже трохи просолилися, змащуємо їх з обох сторін маслом, що залишилося
та обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці
по три хвилини з кожної сторони.
Тепер складаємо обсмажені стейки в сотейник та поливаємо соусом, перевертаємо на другу сторону і знову поливаємо соусом.
Щоб довести уже такі апетитні на вигляд стейки до повної готовності, включаємо духовку на середню температуру, ставимо у неї сотейник на 10 хвилин. За цей час стейки приготуються та не будуть сухими завдяки соусу.
Сотейник дістаємо з духовки та одразу накриваємо листком фольги, підгорнувши краї. Чекаємо 10 хвилин. За цей час стейки дійдуть до повної готовності та просочаться ароматами.
Знімаємо фольгу, викладаємо домашні ароматні стейки Ті-бон на тарілки та подаємо на стіл.
Погляньте на м’ясо в розрізі: гарно просмажене, ніжне, без сукровиці, соковите як на вигляд, так і на смак