Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті-бон

Якщо хтось не знає, що таке Ті-бон, розповім: це один із різновидів стейків. Друга назва — «стейк для чоловіків», та про це я розповім пізніше. Спершу, чому «Ті-бон?» Уважно розгляньте шматок м’яса для стейка: усередині видно кісточку, яка схожа на літеру «Т», саме завдяки їй стейк і отримав назву «T-bone». Ця кісточка розділяє два види м’яса: вирізку та філейну частину, водночас вона посилює смак м’яса. А «для чоловіків» його називають через те, що він великий, адже один стейк середньої величини має вагу 350-400 грам. Пропоную свій покроково оформлений рецепт з фото справжнім цінителям натурального м’яса. Орієнтуючись на рецепт, Ви правильно та швидко приготуєте ніжний та соковитий стейк без крові Розпочнемо? Готувати будемо і на сковороді, і в духовці.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті-бон

Інгредієнти:

  • стейк Ті-бон – 2 шт. (Загальна вага 700 гр.);
  • масло вершкове – 120 гр.;
  • лимон – 1 шт. (Невеликий);
  • часник – 2 головки;
  • гілочки чебрецю – 10 гр.;
  • чорний мелений перець – ⅓ ч. л.;
  • кухонна сіль (краще велика) – ½ ч. л.

Як приготувати стейк Ті-бон

Якщо Ви хочете отримати смачний та соковитий стейк, готувати м’ясо в день купівлі не варто, краще залишити його на добу на верхній полиці в холодильнику, обгорнувши кожен шматок окремо харчовою плівкою.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Далі дістаємо стейки, знімаємо плівку, та добре присолюємо м’ясо. Не бійтеся, такий великий шматок важко пересолити. Відкладаємо стейки для просолювання на 5-10 хвилин.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

А тим часом готуємо маринад або соус для запікання стейків у духовці. Для цього очищаємо часник на половинки вздовж. Добре миємо лимон, ошпарюємо його окропом та разом зі шкіркою ріжемо на невеликі шматочки, як на фото.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

На сковорідці розтоплюємо 80 грамів вершкового масла, кладемо часник та обсмажуємо одну хвилину. Далі додаємо в сковорідку шматочки лимона та чебрець, весь час помішуємо, обсмажуємо на великому вогні 5 хвилин.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Далі виймаємо гілочки чебрецю, соус подрібнюємо блендером.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Стейки Ті-бон вже трохи просолилися, змащуємо їх з обох сторін маслом, що залишилося

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

та обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

по три хвилини з кожної сторони.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Тепер складаємо обсмажені стейки в сотейник та поливаємо соусом, перевертаємо на другу сторону і знову поливаємо соусом.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Щоб довести уже такі апетитні на вигляд стейки до повної готовності, включаємо духовку на середню температуру, ставимо у неї сотейник на 10 хвилин. За цей час стейки приготуються та не будуть сухими завдяки соусу.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Сотейник дістаємо з духовки та одразу накриваємо листком фольги, підгорнувши краї. Чекаємо 10 хвилин. За цей час стейки дійдуть до повної готовності та просочаться ароматами.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Знімаємо фольгу, викладаємо домашні ароматні стейки Ті-бон на тарілки та подаємо на стіл.

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон

Погляньте на м’ясо в розрізі: гарно просмажене, ніжне, без сукровиці, соковите як на вигляд, так і на смак

Смачний і соковитий стейк з яловичини або свинини Ті бон