Щі – це досить популярна страва, але далеко не всі знають, про нюанси її приготування. Тому зараз ми розкажемо про те, як приготувати дійсно наваристу і смачну першу страву. Пропонуємо вам дуже простий рецепт, в якому є цікавий інгредієнт – консервований горошок.
Інгредієнти: Бульйон, Зелений горошок консервований, Зелень, Капуста, Картопля, Морква, Олія рослинна, Помідор, Сіль, Спеції, Цибуля
Для приготування необхідно взяти:
- бульйон м’ясний (можна використовувати спеціальні кубики) – 2 літра;
- капуста білокачанна – 300 грамів;
- морквина і цибуля ріпчаста – по 1 штуці;
- картопля – від 2-3 штуки;
- помідор – 1 штука;
- горошок консервований – 6 столових ложок;
- олія – 30 мілілітрів;
- сіль і спеції для щі – за бажанням;
- зелень будь-яка.
Як приготувати щі зі свіжої капусти з горошком консервованим
Спочатку зваріть бульйон з кубиків, або будь яких видів м’яса. Далі підготуйте овочі. Спочатку наріжте капусту та відправте в бульйон, який вже стоїть на вогні.
Далі поріжте картоплю великими кубиками і теж покладіть в каструлю.
Потім подрібніть цибулю і моркву так, як вам подобається, та пасеруйте їх на пательні.
Для обсмажування використайте невелику кількість олії.
В кінці додайте помідор і тушкуйте ще 3-4 хвилини.
В цей же час злийте з горошку сік.
Далі покладіть пасеровані овочі та горошок в щі. Це треба робити за 5 хвилин до того, як вони будуть готові. В той самий момент можна додати спеції.
Перед тим, як вимикати вогонь, додайте в страву свіжу або заморожену подрібнену зелень.
Ось і все, щі можна подавати до столу.
Смакуйте цю цікаву страву та насичуйте організм вітамінами.