Щі зі свіжої капусти з консервованим горошком

Щі – це досить популярна страва, але далеко не всі знають, про нюанси її приготування. Тому зараз ми розкажемо про те, як приготувати дійсно наваристу і смачну першу страву. Пропонуємо вам дуже простий рецепт, в якому є цікавий інгредієнт – консервований горошок.

Для приготування необхідно взяти:

  • бульйон м’ясний (можна використовувати спеціальні кубики) – 2 літра;
  • капуста білокачанна – 300 грамів;
  • морквина і цибуля ріпчаста – по 1 штуці;
  • картопля – від 2-3 штуки;
  • помідор – 1 штука;
  • горошок консервований – 6 столових ложок;
  • олія – 30 мілілітрів;
  • сіль і спеції для щі – за бажанням;
  • зелень будь-яка.

Як приготувати щі зі свіжої капусти з горошком консервованим

Спочатку зваріть бульйон з кубиків, або будь яких видів м’яса. Далі підготуйте овочі. Спочатку наріжте капусту та відправте в бульйон, який вже стоїть на вогні.

Щи з горошком консервованим і капустою

Далі поріжте картоплю великими кубиками і теж покладіть в каструлю.

Щи з горошком консервованим і капустою

Потім подрібніть цибулю і моркву так, як вам подобається, та пасеруйте їх на пательні.

Щи з горошком консервованим і капустою

Для обсмажування використайте невелику кількість олії.

Щи з горошком консервованим і капустою

В кінці додайте помідор і тушкуйте ще 3-4 хвилини.

Щи зі свіжої капусти з горошком консервованим

В цей же час злийте з горошку сік.

Щи зі свіжої капусти з горошком консервованим

Далі покладіть пасеровані овочі та горошок в щі. Це треба робити за 5 хвилин до того, як вони будуть готові. В той самий момент можна додати спеції.

Щи зі свіжої капусти з горошком консервованим

Перед тим, як вимикати вогонь, додайте в страву свіжу або заморожену подрібнену зелень.

Щи зі свіжої капусти з горошком консервованим

Ось і все, щі можна подавати до столу.

Щи зі свіжої капусти з горошком консервованим

Смакуйте цю цікаву страву та насичуйте організм вітамінами.