Різні види бісквітів – це дуже смачна і вельми проста випічка. Тому пропонуємо один з таких рецептів. За ним ви зможете приготувати бісквітний рулет з варенням.На приготування тіста ви витратите не більше 5-ти хвилин, тому такий рулет стане ідеальним виходом в ситуації, коли гості вже на порозі, а до чаю нічого подати.
Інгредієнти: Борошно, Варення, Крохмаль, Лимонна кислота, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Для приготування рулету необхідно взяти:
- яйця – 3 штуки;
- цукор – 1 склянка;
- борошно – 1 склянка;
- крохмаль – 1 столова ложка;
- лимонна кислота – ¼ чайної ложки;
- сода – 0,5 чайної ложки;
- сіль – дрібка;
- варення – 0,4 літра.
Щоб все вийшло дуже смачним, треба використовувати охолоджені яйця і просіяне борошно. А ще, не забудьте застелити форму пергаментом.
Як приготувати бісквітний рулет з варенням
Спочатку акуратно відокремте білки. Слідкуйте, щоб до них не потрапили жовтки, бо тоді тісто не вийде пухнастим. Ємність, в якій ви будете збивати білки, краще попередньо охолодити в холодильнику чи, навіть, морозильній камері.
Перед тим, як почати збивати білки, додайте до них трохи солі та лимонної кислоти. Далі збивайте білки міксером чи блендером десь 3-4 хвилини на максимальній швидкості. У вас повинна вийти стійка піна, яка не буде виливатися, якщо ви трохи перевернете миску.
Далі додайте в масу всі інші компоненти крім варення та мішайте ложкою, або міксером на малій швидкості.
Щоб ваша випічка вийшла ще смачніша, можна спочатку змішати борошно з сіллю і крохмалем, а тільки потім просіяти.
Далі треба вилити тісто на деко і обережно розрівняти його лопаткою.
Тепер випікайте тісто протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Далі дістаньте бісквіт з печі, намастіть варенням, попередньо зробивши на випічці кілька надрізів. Так бісквіт краще буде просотуватися.
Після цього треба згорнути тісто в рулет.
Лишилося розрізати бісквіт на шматочки та притрусити цукровою пудрою.
Таку смачну випічку можна готувати не тільки з варенням, а і з кремом, джемом та іншими солодкими начинками. Тож готуйте бісквітний рулет і насолоджуйтеся його яким легким смаком.