Простий бісквітний рулет з варенням

Різні види бісквітів – це дуже смачна і вельми проста випічка. Тому пропонуємо один з таких рецептів. За ним ви зможете приготувати бісквітний рулет з варенням.На приготування тіста ви витратите не більше 5-ти хвилин, тому такий рулет стане ідеальним виходом в ситуації, коли гості вже на порозі, а до чаю нічого подати.

Для приготування рулету необхідно взяти:

Бісквітний рулет з варенням

  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 1 склянка;
  • крохмаль – 1 столова ложка;
  • лимонна кислота – ¼ чайної ложки;
  • сода – 0,5 чайної ложки;
  • сіль – дрібка;
  • варення – 0,4 літра.

Щоб все вийшло дуже смачним, треба використовувати охолоджені яйця і просіяне борошно. А ще, не забудьте застелити форму пергаментом.

Як приготувати бісквітний рулет з варенням

Спочатку акуратно відокремте білки. Слідкуйте, щоб до них не потрапили жовтки, бо тоді тісто не вийде пухнастим. Ємність, в якій ви будете збивати білки, краще  попередньо охолодити в холодильнику чи, навіть, морозильній камері.

Перед тим, як почати збивати білки, додайте до них трохи солі та лимонної кислоти.  Далі збивайте білки міксером чи блендером десь 3-4 хвилини на максимальній швидкості. У вас повинна вийти стійка піна, яка не буде виливатися, якщо ви трохи перевернете миску.

Бісквітний рулет з варенням

Далі додайте в масу всі інші компоненти крім варення та мішайте ложкою, або міксером на малій швидкості.

Щоб ваша випічка вийшла ще смачніша, можна спочатку змішати борошно з сіллю і крохмалем, а тільки потім просіяти.

Бісквітний рулет з варенням

Далі треба вилити тісто на деко і обережно розрівняти його лопаткою.Бісквітний рулет з варенням

Тепер випікайте тісто протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Бісквітний рулет з варенням

Далі дістаньте бісквіт з печі, намастіть варенням, попередньо зробивши на випічці кілька надрізів. Так бісквіт краще буде просотуватися.

Бісквітний рулет з варенням

Після цього треба згорнути тісто в рулет.

Бісквітний рулет з варенням

Лишилося розрізати бісквіт на шматочки та притрусити цукровою пудрою.

Бісквітний рулет з варенням

Таку смачну випічку можна готувати не тільки з варенням, а і з кремом, джемом та іншими солодкими начинками. Тож готуйте бісквітний рулет і насолоджуйтеся його яким легким смаком.