Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м’ясом

Усім відомо, що картопля є досить ситним овочем.  Зумовлено це великим вмістом крохмалю.  Вважається, що найбільш корисною буде картопля, запечена у духовці, або зварена зі шкіркою.  Від смаженої картоплі жодної користі.  Ці два корисні способи можна об’єднати і ми отримаємо досить цікаву закуску до святкового столу.  Що я маю на увазі.

Спочатку картоплю варимо, потім – начиняємо фаршем, а після цього запікаємо у духовці.

Далі я крок за кроком розповім як готується ця страва, а поки що давайте подивимося, які інгредієнти нам знадобляться:

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

  • 5 картоплин;
  • 200 г фаршу;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 ст. ложка сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль.

Як приготувати картоплю в духовці з фаршем та сиром

Перед приготуванням, картоплю потрібно дуже добре помити, щоб на шкірочці не залишилося бруду.  Варимо на малому вогні, поглядаючи, щоб шкірка залишилася цілою, а сама картопля не розварилася.

Картопля в мундирах

Фарш солимо за смаком і додаємо розчавлений часник.  Потім – сметану.

Фарш для запеченої картоплі

Холодну варену картоплю розрізаємо навпіл.  Виймаємо з кожної частини серединку й додаємо до фаршу.  Товщина стінок – не принципова.  Головне зберегти форму, як на фото.  Якщо ви вирішите робити стінки дуже тоненькими, то усю картоплю до фаршу додавати непотрібно.  Все ж начинка повинна бути більш м’ясною.

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Розмішуємо фарш.  За смаком можна додати трохи солі.

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Викладаємо наші картопляні човники на деко і трохи посипаємо сіллю.

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Начиняємо човники фаршем.   Трохи з «гіркою».  Зверху кладемо невеликий шматочок вершкового масла.

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Посипаємо картоплю тертим сиром.

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Якщо фаршу вийшло забагато, з нього можна зробити котлетки й випікати разом з човниками.  Зверну вашу увагу, що котлети краще викласти на пергамент.

Розігріваємо духовку до 200°C і випікаємо нашу страву 20 хвилин.

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Ось і все.  Наші картопляні човники з хрумкою, рум’яною скоринкою готові.

Найкраще смакує ця закуска гарячою.  А якщо додати свіжі овочі та зелень, то перед цієї стравою мало хто встоїть!

Картопля запечена в духовці з фаршем та сиром або смачні човники з картоплі в мундирі з м'ясом

Невеличкий секрет: човники з картоплі можна підготувати наперед, а нафарширувати й запекти вже безпосередньо перед подачею.  Смачного!