Усім відомо, що картопля є досить ситним овочем. Зумовлено це великим вмістом крохмалю. Вважається, що найбільш корисною буде картопля, запечена у духовці, або зварена зі шкіркою. Від смаженої картоплі жодної користі. Ці два корисні способи можна об’єднати і ми отримаємо досить цікаву закуску до святкового столу. Що я маю на увазі.
Інгредієнти: Вершкове масло, Картопля, Сир, Сіль, Сметана, Фарш м'ясний, Часник
Спочатку картоплю варимо, потім – начиняємо фаршем, а після цього запікаємо у духовці.
Далі я крок за кроком розповім як готується ця страва, а поки що давайте подивимося, які інгредієнти нам знадобляться:
- 5 картоплин;
- 200 г фаршу;
- 50 г твердого сиру;
- 1 ст. ложка сметани;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г вершкового масла;
- сіль.
Як приготувати картоплю в духовці з фаршем та сиром
Перед приготуванням, картоплю потрібно дуже добре помити, щоб на шкірочці не залишилося бруду. Варимо на малому вогні, поглядаючи, щоб шкірка залишилася цілою, а сама картопля не розварилася.
Фарш солимо за смаком і додаємо розчавлений часник. Потім – сметану.
Холодну варену картоплю розрізаємо навпіл. Виймаємо з кожної частини серединку й додаємо до фаршу. Товщина стінок – не принципова. Головне зберегти форму, як на фото. Якщо ви вирішите робити стінки дуже тоненькими, то усю картоплю до фаршу додавати непотрібно. Все ж начинка повинна бути більш м’ясною.
Розмішуємо фарш. За смаком можна додати трохи солі.
Викладаємо наші картопляні човники на деко і трохи посипаємо сіллю.
Начиняємо човники фаршем. Трохи з «гіркою». Зверху кладемо невеликий шматочок вершкового масла.
Посипаємо картоплю тертим сиром.
Якщо фаршу вийшло забагато, з нього можна зробити котлетки й випікати разом з човниками. Зверну вашу увагу, що котлети краще викласти на пергамент.
Розігріваємо духовку до 200°C і випікаємо нашу страву 20 хвилин.
Ось і все. Наші картопляні човники з хрумкою, рум’яною скоринкою готові.
Найкраще смакує ця закуска гарячою. А якщо додати свіжі овочі та зелень, то перед цієї стравою мало хто встоїть!
Невеличкий секрет: човники з картоплі можна підготувати наперед, а нафарширувати й запекти вже безпосередньо перед подачею. Смачного!