Рис з куркою і грибами в мультиварці або як готувати плов в мультиварці

Нещодавно я придбала мультиварку і тепер частенько експериментую.  І сьогодні я із величезним задоволенням поділюся моїм нещодавнім відкриттям.  Мова йде про режим «MultiCook» (або «мультишеф», «мультиповар» – у кожній мультиварці по-різному).  Завдяки йому мені вдалося приготувати рис, курку та гриби одночасно.  Результат перевершив усі сподівання.  Курка вийшла з рум’яною скоринкою, а рис – розсипчастий.

А завдяки спеціям та овочам, страва вийшла неймовірно запашною.  Чимось нагадує плов.  Готувати таку страву дуже вигідно, адже ми отримуємо і м’ясо, і гарнір.

Як завжди, мій покроковий фоторецепт до ваших послуг.

Але спочатку інгредієнти:

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

  • курка (я брала стегенця) – 450 г;
  • печериці (можна гливи) – 200 г;
  • рис (я брала довгий) – 400 г;
  • рослинна олія – 30 г;
  • суміш перців – 1 ч.л;
  • морква – 50 г;
  • цибуля – 50 г;
  • сіль – 1 ч.л;
  • вода – 800 мл.

Як приготувати рис з куркою і грибами

Починаємо приготування.  Оберіть на мультиварці режим «MultiCook» та виставте температуру 130°C.  Якщо такого режиму у вашій мультиварці немає, оберіть «смаження».

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Обсмажуємо курку на рослинній олії з обох сторін до появи золотавої скоринки.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Очищені моркву та цибулю нарізаємо так, як вам заманеться.  Це зовсім не принципово.  Спосіб моєї нарізки ви побачите на фото.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Печериці нарізаємо тоненькими шматочками.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Обсмажену курку дістаємо з мультиварки.  На олії, що залишилася в чаші, обсмажуємо цибулю й моркву протягом 5 хвилин.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Додаємо гриби й смажимо ще 5 хвилин.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

За хвилину до готовності, посипаємо овочі спеціями й викладаємо на них курку.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Насипаємо в чашу промитий рис.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Наливаємо 800 мл води та солимо.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Готуємо 15 хвилин.  У мене, як я вже зазначила вище, був виставлений режим «MultiCook».  Якщо ж такого режиму немає, скористайтеся режимом «плов», або «тушіння».  У такому випадку часу знадобиться більше: 40 хвилин.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Готова страва має дуже апетитний вигляд.

Рис з куркою і грибами або плов в мультиварці

Сподіваюся, і у вас вийшло приготувати рис з куркою та грибами й почастувати свою родину цією смакотою!