Нещодавно я придбала мультиварку і тепер частенько експериментую. І сьогодні я із величезним задоволенням поділюся моїм нещодавнім відкриттям. Мова йде про режим «MultiCook» (або «мультишеф», «мультиповар» – у кожній мультиварці по-різному). Завдяки йому мені вдалося приготувати рис, курку та гриби одночасно. Результат перевершив усі сподівання. Курка вийшла з рум’яною скоринкою, а рис – розсипчастий.
Інгредієнти: Вода, Курка, Морква, Перець чорний мелений, Печериці, Рис, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
А завдяки спеціям та овочам, страва вийшла неймовірно запашною. Чимось нагадує плов. Готувати таку страву дуже вигідно, адже ми отримуємо і м’ясо, і гарнір.
Як завжди, мій покроковий фоторецепт до ваших послуг.
Але спочатку інгредієнти:
- курка (я брала стегенця) – 450 г;
- печериці (можна гливи) – 200 г;
- рис (я брала довгий) – 400 г;
- рослинна олія – 30 г;
- суміш перців – 1 ч.л;
- морква – 50 г;
- цибуля – 50 г;
- сіль – 1 ч.л;
- вода – 800 мл.
Як приготувати рис з куркою і грибами
Починаємо приготування. Оберіть на мультиварці режим «MultiCook» та виставте температуру 130°C. Якщо такого режиму у вашій мультиварці немає, оберіть «смаження».
Обсмажуємо курку на рослинній олії з обох сторін до появи золотавої скоринки.
Очищені моркву та цибулю нарізаємо так, як вам заманеться. Це зовсім не принципово. Спосіб моєї нарізки ви побачите на фото.
Печериці нарізаємо тоненькими шматочками.
Обсмажену курку дістаємо з мультиварки. На олії, що залишилася в чаші, обсмажуємо цибулю й моркву протягом 5 хвилин.
Додаємо гриби й смажимо ще 5 хвилин.
За хвилину до готовності, посипаємо овочі спеціями й викладаємо на них курку.
Насипаємо в чашу промитий рис.
Наливаємо 800 мл води та солимо.
Готуємо 15 хвилин. У мене, як я вже зазначила вище, був виставлений режим «MultiCook». Якщо ж такого режиму немає, скористайтеся режимом «плов», або «тушіння». У такому випадку часу знадобиться більше: 40 хвилин.
Готова страва має дуже апетитний вигляд.
Сподіваюся, і у вас вийшло приготувати рис з куркою та грибами й почастувати свою родину цією смакотою!