Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Цей рецепт смажених пиріжків, безсумнівно, стане в нагоді господиням як в період посту, так і в звичайний час. Дріжджове тісто приготувати можна дуже швидко і пиріжки з нього виходять дуже смачними і легкими як пух. Начинка, на цей раз, у нас буде з капусти, але не з квашеної, яку багато хто цінує через її пікантну кислинку. Така капуста – на любителя. Як на мене, то свіжа тушкована капуста набагато смачніша, особливо, обсмажена з томатом. Покроковий рецепт такої начинки і будемо готувати. Впевнені, що вона ідеально на 100% сподобається кожному.

Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • 1 склянка води;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. ложка дріжджів (сухих);
  • 500 гр борошна;
  • 4 ст. ложки рослинної олії (в тісто);
  • 1,5 ст. ложки цукру;
  • 1 ч. ложка солі;

Для начинки:

  • капуста;
  • цибуля;
  • морква (за бажанням);
  • 1,5 ст. ложки томату;
  • 1 ст. ложка солі;
  • рослинна олія.

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків

Вода, на якій будемо заводити тісто, повинна бути теплою. Розмішаємо в ній дріжджі і цукор, додамо сіль і в самому кінці – рослинну олію.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків з капустою

Далі, потрібно додати трохи борошна. На цьому етапі у нас виходить тісто середньої консистенції, приблизно, як на оладки.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків з капустою

Потім, додаємо яйце і решту борошна. Тісто досягає середньо-м’якого стану – відставляємо його в сторону “відпочити”.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків з капустою

Як готувати начинку для пиріжків з капустою

Тим часом, поки тісто “відпочиває”, ми тушкуємо капусту. Спочатку, подрібнену цибулю обсмажуємо на олії (можна з тертою морквиною).

Начинка з капусти для пиріжків смажених на сковороді

Додаємо капусту, яку шаткуємо середніми шматками. Якими саме – дивимося фото.

Начинка з капусти для пиріжків смажених на сковороді

Тушкуємо під кришкою, не забуваючи перемішувати. Капуста засмажується, злегка зменшуючись в об’ємі. Заправляємо томатом, солимо.

Начинка з капусти для пиріжків смажених на сковороді

Смажимо до моменту коли капуста розм’якшиться і перестане хрустіти. Потім викладаємо в чашу і відставляємо в холод (але не в холодильник), злегка охолонути.

Як зробити пиріжки з капустою

Тісто, що до цього часу вже підійшло, формуємо трубочкою і рвемо або нарізаємо середніми шматками. Розминаємо корж, начиняємо і загортаємо. Скільки потрібно покласти начинки видно на фото.

Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Складаємо на рушник, поки не наліпимо потрібну кількість, щоб можна було вже смажити на сковороді. Надаємо плоску форму безпосередньо перед обсмажуванням.

Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Олія на сковороді повинна гарненько розігрітися і потрібно її стільки, щоб вона доходила як мінімум, до середини пиріжка.

Обсмажуємо їх спочатку з одного, а перевернувши, і з іншого боку.

Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Смачні рум’яні пиріжки з капустою готові.

Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Тісто мякеньке, як пух, аж сплющується від легкого дотику руки.

Дріжджові пиріжки з капустою смажені на сковороді

Їмо їх з холодною сметаною і пам’ятаємо, що занадто гаряче дріжджове тісто шкідливе для шлунка.