Цей рецепт смажених пиріжків, безсумнівно, стане в нагоді господиням як в період посту, так і в звичайний час. Дріжджове тісто приготувати можна дуже швидко і пиріжки з нього виходять дуже смачними і легкими як пух. Начинка, на цей раз, у нас буде з капусти, але не з квашеної, яку багато хто цінує через її пікантну кислинку. Така капуста – на любителя. Як на мене, то свіжа тушкована капуста набагато смачніша, особливо, обсмажена з томатом. Покроковий рецепт такої начинки і будемо готувати. Впевнені, що вона ідеально на 100% сподобається кожному.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Капуста, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сухі дріжджі, Томатна паста, Цибуля, Цукор, Яйце
Інгредієнти для дріжджового тіста:
- 1 склянка води;
- 1 яйце;
- 1 ст. ложка дріжджів (сухих);
- 500 гр борошна;
- 4 ст. ложки рослинної олії (в тісто);
- 1,5 ст. ложки цукру;
- 1 ч. ложка солі;
Для начинки:
- капуста;
- цибуля;
- морква (за бажанням);
- 1,5 ст. ложки томату;
- 1 ст. ложка солі;
- рослинна олія.
Зміст
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків
Вода, на якій будемо заводити тісто, повинна бути теплою. Розмішаємо в ній дріжджі і цукор, додамо сіль і в самому кінці – рослинну олію.
Далі, потрібно додати трохи борошна. На цьому етапі у нас виходить тісто середньої консистенції, приблизно, як на оладки.
Потім, додаємо яйце і решту борошна. Тісто досягає середньо-м’якого стану – відставляємо його в сторону “відпочити”.
Як готувати начинку для пиріжків з капустою
Тим часом, поки тісто “відпочиває”, ми тушкуємо капусту. Спочатку, подрібнену цибулю обсмажуємо на олії (можна з тертою морквиною).
Додаємо капусту, яку шаткуємо середніми шматками. Якими саме – дивимося фото.
Тушкуємо під кришкою, не забуваючи перемішувати. Капуста засмажується, злегка зменшуючись в об’ємі. Заправляємо томатом, солимо.
Смажимо до моменту коли капуста розм’якшиться і перестане хрустіти. Потім викладаємо в чашу і відставляємо в холод (але не в холодильник), злегка охолонути.
Як зробити пиріжки з капустою
Тісто, що до цього часу вже підійшло, формуємо трубочкою і рвемо або нарізаємо середніми шматками. Розминаємо корж, начиняємо і загортаємо. Скільки потрібно покласти начинки видно на фото.
Складаємо на рушник, поки не наліпимо потрібну кількість, щоб можна було вже смажити на сковороді. Надаємо плоску форму безпосередньо перед обсмажуванням.
Олія на сковороді повинна гарненько розігрітися і потрібно її стільки, щоб вона доходила як мінімум, до середини пиріжка.
Обсмажуємо їх спочатку з одного, а перевернувши, і з іншого боку.
Смачні рум’яні пиріжки з капустою готові.
Тісто мякеньке, як пух, аж сплющується від легкого дотику руки.
Їмо їх з холодною сметаною і пам’ятаємо, що занадто гаряче дріжджове тісто шкідливе для шлунка.