Зазвичай, світле Христове Воскресіння зустрічають сімейним колом. Всі розговляються домашніми смаколиками після тривалого посту. І кожен погодиться, що немає нічого смачнішого домашньої паски. Сподіваюся, що цей простий рецепт паски з родзинками, заведеної на молоці, зі зробленими покроково фото, допоможе Вам легко і просто впоратися з приготуванням цієї ритуальної святкової випічки.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Вершкове масло, Глазур, Карамель, Молоко, Родзинки, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Сухі дріжджі, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 200 гр вершкового масла;
- 150 гр сметани;
- 4 яйця;
- 1,5 кг борошна;
- 20 гр сухих дріжджів;
- 4 ст. ложки рослинної олії;
- 600 гр цукру;
- 1 ч. ложка солі;
- цукрова глазур;
- ваніль;
- родзинки;
- карамелева прикраса.
Як спекти паску в домашніх умовах
Насамперед приготуємо опару. У тепле молоко додаємо дріжджі, по 3 ст. ложки цукру і борошна.
У тихому і теплому місці опара швидко піднімається.
УВАГА: Пам’ятаєте, що всі продукти перед приготуванням тіста тримаємо хоч пару годин в теплі, в тісто холодними їх подавати не рекомендується.
Відокремлюємо білки від жовтків для глазурі (досить двох). Відокремлені білки ставимо в холод, так вони легше зіб’ються.
До жовтків додаємо решту цукру.
Збиваємо виделкою до легкої піни.
Родзинки заливаємо окропом на 2 хвилини і зливаємо.
Не забуваємо попередньо перебрати їх і видалити гілочки і інше сміття, якщо воно там буде.
Опара взялася пишною шапкою як на фото вище – додаємо підтале масло вершкове і рослинне, сметану і сіль. Трохи розмішавши, додаємо яйця і борошно.
Родзинки занурюємо в борошно і теж замішуємо в тісто.
Тепер, набираємося сил, адже вимішування тіста для паски триває не менше 30 хвилин.
Здобне дріжджове тісто кладемо в миску на півтори години. Зазвичай, за цей час воно піднімається десь в три рази. Як виглядає тільки що замішане тісто для паски і те, що вже підійшло, добре видно на фото нижче.
Обминаємо його і ще раз залишаємо піднятися.
Змащені форми заповнюємо на ⅓ висоти.
Дуже зручно використовувати паперові або силіконові формочки. Домашні паски в них виходять рівні і красиві, легко виймаються.
Через годину – паски піднялися до верху, а значить пора в піч! Випікаємо при 180 ° С, зазвичай, потрібно 20 хвилин. Взагалі-то, час випічки залежить від обсягу форми.
Поки вони печуться, збиваємо білки з глазур’ю з пачки, можна додати трохи лимонної кислоти. Якщо у вас такої сухої глазурі немає, то збиваємо їх просто з цукровою пудрою.
Охололі паски прикрашаємо глазур’ю і карамельної посипкою.
Смачного! Христос Воскрес!