Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Зазвичай, світле Христове Воскресіння зустрічають сімейним колом. Всі розговляються домашніми смаколиками після тривалого посту. І кожен погодиться, що немає нічого смачнішого домашньої паски. Сподіваюся, що цей простий рецепт паски з родзинками, заведеної на молоці, зі зробленими покроково фото, допоможе Вам легко і просто впоратися з приготуванням цієї ритуальної святкової випічки.

Інгредієнти:

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

  • 500 мл молока;
  • 200 гр вершкового масла;
  • 150 гр сметани;
  • 4 яйця;
  • 1,5 кг борошна;
  • 20 гр сухих дріжджів;
  • 4 ст. ложки рослинної олії;
  • 600 гр цукру;
  • 1 ч. ложка солі;
  • цукрова глазур;
  • ваніль;
  • родзинки;
  • карамелева прикраса.

Як спекти паску в домашніх умовах

Насамперед приготуємо опару. У тепле молоко додаємо дріжджі, по 3 ст. ложки цукру і борошна.

Опара для паски

У тихому і теплому місці опара швидко піднімається.

УВАГА: Пам’ятаєте, що всі продукти перед приготуванням тіста тримаємо хоч пару годин в теплі, в тісто холодними їх подавати не рекомендується.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Відокремлюємо білки від жовтків для глазурі (досить двох). Відокремлені білки ставимо в холод, так вони легше зіб’ються.

До жовтків додаємо решту цукру.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Збиваємо виделкою до легкої піни.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Родзинки заливаємо окропом на 2 хвилини і зливаємо.

Ізюм для паски

Не забуваємо попередньо перебрати їх і видалити гілочки і інше сміття, якщо воно там буде.

Опара для паски

Опара взялася пишною шапкою як на фото вище – додаємо підтале масло вершкове і рослинне, сметану і сіль. Трохи розмішавши, додаємо яйця і борошно.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Родзинки занурюємо в борошно і теж замішуємо в тісто.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Тепер, набираємося сил, адже вимішування тіста для паски триває не менше 30 хвилин.

Здобне дріжджове тісто кладемо в миску на півтори години. Зазвичай, за цей час воно піднімається десь в три рази. Як виглядає тільки що замішане тісто для паски і те, що вже підійшло,  добре видно на фото нижче.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Обминаємо його і ще раз залишаємо піднятися.

Змащені форми заповнюємо на ⅓ висоти.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Дуже зручно використовувати паперові або силіконові формочки. Домашні паски в них виходять рівні і красиві, легко виймаються.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Через годину – паски піднялися до верху, а значить пора в піч! Випікаємо при 180 ° С, зазвичай, потрібно 20 хвилин. Взагалі-то, час випічки залежить від обсягу форми.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Поки вони печуться, збиваємо білки з глазур’ю з пачки, можна додати трохи лимонної кислоти. Якщо у вас такої сухої глазурі немає, то збиваємо їх просто з цукровою пудрою.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Охололі паски прикрашаємо глазур’ю і карамельної посипкою.

Проста і смачна домашня паска з родзинками на молоці

Смачного! Христос Воскрес!