Смажений хек в клярі з кунжутом на сковороді - кунжутний кляр для риби

Смажений хек в клярі з кунжутом на сковороді – кунжутний кляр для риби

Я дуже люблю любу рибу в будь-якому вигляді та протягом всього життя готую різні варіанти рибних страв та експериментую зі смаками. На днях готувала для своєї родини цікавий варіант такої рибної страви. Це був смажений хек в клярі з кунжутом на сковороді. Поєднання складових дуже порадувало, всі були задоволені новим смаком давно знайомої страви. Викладаю для бажаючих перевірений рецепт з покроково зробленими фото смаженої пісної гарячої закуски. Зазначу, що смажений хек в клярі з кунжутом за цим рецептом виходить соковитий і смачний.

Отже, нам потрібні:

  • люба риба (у мене хек) – 1 штука;
  • кунжут – 25 грам;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • сіль (морська) – 1 ч. ложка;
  • спеції (коріандр, перець чорний мелений) – за смаком;
  • борошно пшеничне – 1-2 ст. ложки;
  • олія рослинна (краще оливкова) – 2 ст. ложки.

Як смажити хека на сковороді в клярі з кунжутом

Як підготувати рибу для смаження

Розморожену рибу вимити, відрізати плавники, хвіст та голову, якщо вона є. Я купую заморожений хек, тому попередньо розморожую його в холодній воді або в холодильнику. Останнє довше за часом, але краще обирати цей варіант, якщо у вас є на це час. Перевірити відсутність луски та промити тушки під водою.

Смачний смажений хек з кунжутом

Нарізаємо рибу на шматочки розміром, близько 1-1,5 см в ширину.

Смачний смажений хек з кунжутом

Всі отримані шматочки розкладаємо на кухонній дошці. Посипаємо обраними для страви спеціями та солимо за своїм смаком. При цьому враховуйте те, що кунжутний кляр теж буде солений.

Смачний смажений хек з кунжутом

Кляр з кунжутом для смаження риби

У глибокій мисці змішати кунжут, яйця, сіль і спеції (коріандр і перець чорний мелений). Збити трохи вилочкою або віночком. Коли рідка суміш стане однорідною, яєчний кляр з кунжутом готовий до смаження.

Смачний смажений хек з кунжутом

Як смажити хека в клярі з кунжутом на сковороді

Кожен підготовлений шматочок риби занурюємо до яєчно-кунжутної суміші, після чого – у борошно, а потім – знову до яєчної суміші.

Сковороду з налитою рослинною олією без запаху відправляємо на вогонь. Я люблю смажити шматочки хека на оливковій олії, але, зрозуміло, що підійде будь-яка, наприклад, соняшникова. Викладаємо рибу в клярі на сковороду.

Смажений хек в клярі з кунжутом

Обсмажуємо до гарної румяности кожного шматочка з обох боків. Зауважу, що смажити рибу потрібно на не сильному вогню. Так і кунжутний кляр на яйцях не підгорить, і рибне філе добре просмажиться. Але, при цьому, вогонь не має бути і сильно слабким, бо в такому випадку, смажена риба може вийти доволі м’якою та занадто жирною.

Смажений хек в клярі з кунжутом

Готовий смажений хек в клярі викладається на паперовий рушник, що дозволить позбутися зайвої олії.

Смажений хек в клярі з кунжутом

Поєднання в цій пісній страві зазначених в інгредієнтах продуктів утворюють в процесі приготування смачний букет. Рум’яна скоринка, біле ароматне м’ясо риби та зернятка кунжуту – подарують всім хто скуштує справжню гастрономічну насолоду.

Смажений хек в клярі з кунжутом

Приготовлена за цим рецептом смажена риба в клярі підійде як для святкового столу, так і для повсякденного прийому їжі.

Відео-рецепти – смажений хек в клярі

Зібрані тут відео-поради демонструють різні варіанти приготування яєчного кляру для риби. Кожний із запропонованих способів смаження відрізняється від описаного вище.

Перший відео-рецепт пропонує смажити шматочки хека без шкірки. Як правильно почистити і підготувати рибу, та подальший процес приготування детально розкаже автор.

Цей відео-рецепт кляра найбільш простий, бо і яйця і мука тут поєднані. Таке рідке тісто утворює дуже смачну хрустку скоринку. Якщо додасте до нього разом з мукою зернятка кунжута, то отримаєте смачний кляр з кунжутом. 🙂

Експериментуйте на кухні, готуйте з любов’ю і смачних вам пісних страв з риби!