Один із найтепліших спогадів дитинства – смачні котлети з моркви, які досить часто були в меню багатьох дитячих садків. Сьогодні я хочу вам запропонувати покроковий рецепт з фото, який допоможе розкрити всі секрети приготування котлет з вареної моркви і надасть вам можливість зробити в домашніх умовах корисні та дуже смачні морквяні котлети з манкою.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Крупа манна, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цукор, Яйце
Як приготувати котлети з вареної моркви з манною крупою
Для початку візьмемо 500 грамів соковитої моркви. Ретельно промиємо коренеплоди щіткою і очистимо за допомогою спеціального ножа для чистки овочів. Потрібно зрізати з моркви позеленілу верхню частину, всі червоточини, які є.
Відварювати моркву я буду в мультиварці на пару. Цей спосіб сподобався мені тим, що смакові якості овочів не зникають, навіть в тому випадку, коли коренеплоди попередньо очищені. Якщо ж ви звикли відварювати моркву в воді, можете робити так, як вам зручно.
Наливаємо воду в чашку мультиварки, встановлюємо над чашою ємність для приготування на пару, а яку кладаемо коренеплоди. Вмикаємо режим “Приготування на пару” на 45 хвилин.
Прийміть до уваги те, що відлік часу в моїй мультиварці вмикається лише після закипання води.
Після сигналу готовності продуктів, відкриваємо кришку мультиварки і дістаємо відварені овочі.
Потрібнюємо моркву за допомогою блендера чи дрібної терки.
В окремій ємності змішуємо такі інгредієнти:
- цукор – 1,5 ст.л.;
- куряче яйце – 1 шт.;
- борошно – 1 ст.л.;
- манну крупу – 1 ст.л.;
- сметану – 1 ст.л.;
- сіль – 1 щіпку.
Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної текстури.
До готового тіста додаємо терту моркву.
Добре перемішуємо інгредієнти ще раз.
З готового тіста формуємо невеликі котлетки і обвалюємо їх в борошні. Я люблю робити невеликі морквяні котлети трикутної форми. Готові вироби такої форми можна апетитно оформити в вигляді морквин, виклавши котлети і прикрасивши їх верхівкою із гілочки петрушки.
Котлетні заготовки викладаємо на розігріту сковорідку, змащену рослинним маслом. Такі трикутні котлетки зручно обсмажувати на сковороді, а також перевертати.
Обсмажуємо котлетки з моркви до рум’яної скоринки з двох сторін.
Подаємо класичні морквяні котлети до столу, поливши їх сметаною.
З метою економії часу, приготування страви можно розділити на декілька етапів. Ввечері можна зварити моркву охолодити і натерти, а на наступний день – приготувати на вечерю смачні котлети із моркви і манки.
І на завершення, відео-рецепт котлет з вареної моркви без сметани у панірувальних сухарях.