З капусти можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Та універсальна страва – це ароматна тушкована капуста. Нею можна доповнити будь-який обід або вечерю, а можна подати до столу як самостійну страву чи в якості соковитого овочевого гарніру до картоплі чи вермішелі. Також ця низькокалорійна страва підходить для тих, хто дотримується дієти та здорового харчування. За моїм простим рецептом Ви зможете швидко приготувати начинку для вареників, пиріжків та пирогів. Я покроково відзняла фото та додала для опису, щоб був не тільки опис процесу приготування, а й наочність.
Інгредієнти: Капуста, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Кухня: Українська кухня
Інгредієнти:
- 1 капустина;
- 1 цибулина;
- 1 ст. ложка томатної пасти;
- 1 десертна ложка солі;
- рослинна олія;
- перець за смаком.
Як приготувати смачну тушковану капусту
Спочатку очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо її дрібними кубиками.
Капусту шаткуємо соломкою. Якщо трапляються грубі прожилки, їх краще відкласти в сторону.
У глибоку сковорідку наливаємо рослинну олію, (висотою приблизно один сантиметр, цибуля повинна плавати в олії). Обсмажуємо цибулю до прозорості, а не до золотистого кольору та викладаємо на цибулю нашатковану капусту.
Накриваємо сковорідку кришкою, але періодично її знімаємо та помішуємо вміст сковороди.
Тушкуємо 15-20 хвилин. Капуста розм’якшилася та втратила хрумкість. Тепер можна її посолити та поперчити.
Далі додаємо томатну пасту.
Якщо на даний момент пасти немає, замість неї можна влити все томатне, що є вдома в холодильнику: кетчуп, морс, домашній сік. При додаванні томатного соку будьте обережні з сіллю, адже сік вже солили, пам’ятайте про це, коли страву солите вперше. Тушкуємо капусту з томатом під кришкою ще хвилин 10.
Залишилося спробувати на сіль, при необхідності досолити, потім перемішайте страву. Смачна тушкована капуста готова.
Якщо будете готувати в мультиварці, тут взагалі елементарно: всі нарізані компоненти одночасно викладаєте в чашу, виставляєте режим «Тушкування» та таймер на 25-30 хвилин.
Як Ви переконались, приготування смачної капусти з томатом та цибулею не займає багато часу, все легко та просто будь-яким способом. Готуйте та насолоджуйтесь!