У моїй родині всі в захопленні від домашніх сухариків, які я готую із зачерствілих залишків вчорашнього хліба. Звучить неапетитно на перший погляд, але якщо все правильно приготувати, то виходять надзвичайно смачні, в міру підсмажені сухарики з ароматом часничку. Такі домашні сухарики набагато смачніші за магазинні, їх можна зробити з будь-якого хліба: з чорного (житнього або бородінського) або з будь-якого білого хліба.
Інгредієнти: Білий хліб, Житній хліб, Соєвий соус, Соняшникова олія, Часник
Інгредієнти:
- житній хліб – 300 гр.;
- пшеничний хліб – 300 гр.;
- часник – 5-7 зубчиків;
- олія соняшникова – 100 гр.;
- соєвий соус – 50 мл.
Як приготувати сухарики часником в духовці
Такі хрусткі ласощі в домашніх умовах приготувати простіше простого. Як Ви вже зрозуміли, для приготування часникових сухариків потрібно взяти трохи зачерствілий вчорашній хліб. Його легко нарізати, він не кришиться і сухарики виходять рівними та акуратними.
Спершу нарізаємо хліб порціонно, як для їжі, скибочками товщиною від одного до півтора сантиметра.
Тепер кожну скибку нарізаємо довгими брусочками, намагаючись робити їх приблизно одного розміру.
Підготовлений хліб складаємо в миску.
Починаємо готувати смачну та ароматну приправу для сухариків.
Зубчики часнику очищаємо від шкірки та подрібнюємо часникодавкою.
У тарілку з подрібненим часником вливаємо соєвий соус, соняшникову олію та кілька столових ложок холодної кип’яченої води. Ретельно перемішуємо суміш, ароматний соус готовий.
Деко вистилаємо провощеним пергаментним папером та викладаємо на нього рівним шаром нарізані брусочки хліба.
Кулінарним пензликом рівномірно намазуємо кожен шматочок хліба часниковою приправою.
Ставимо деко в прогріту духовку та сушимо сухарики при середній температурі десять хвилин. Потім дістаємо деко, перевертаємо сухарики на другий бік сушимо їх ще п’ять-десять хвилин.
Навіть на фото видно, що золотисті та підсмажені ароматні часникові сухарики будуть смачні як самостійна страва. Також вони чудово підходять як пікантна закуска до пива. А ще їх можна додавати в салати та подавати до супу, замість звичайного хліба.