Звичайно ж, Ви знаєте, що сир містить велику кількість корисних речовин, з нього можна приготувати безліч смачних страв. А домашня ароматна випічка з сирною начинкою – це просто насолода для ласунів. Я дуже часто балую своїх рідних духмяними пирогами з сиром. Приготувати пиріг та начинку дуже просто та швидко, а форму кожна господиня може обрати на власний розсуд: круглу, квадратну, прямокутну. А якщо випікати його у формі для кексів, а потім полити шоколадною чи білою глазур’ю або кремом, то така смачна випічка прикрасить навіть святковий Великодній стіл. Супроводжую свій рецепт покроково відзнятими фото, сподіваюся, вони допоможуть Вам у приготуванні.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Крохмаль, Лимонна кислота, Сир, Сода, Цукор, Яйце
Для приготування тіста для сирного пирога Вам знадобиться:
- 3 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 100 гр. вершкового масла;
- по 1 ч. л. соди і лимонної кислоти, розмішати їх в 2 ст. л. води;
- 2 склянки борошна.
Для сирної начинки Вам знадобиться:
- 600 гр. сиру;
- 5 яєць;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л. крохмалю.
Як спекти пиріг з сиром
Змішайте яйця з цукром, розбовтайте, далі додайте цукор та розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло, перемішайте. Далі до суміші влийте воду, у якій розчинена сода та лимонна кислота.
Маленькими порціями всипайте просіяне борошно та замісіть тісто.
Покладіть тісто в харчовий пакет та відправте до морозильної камери.
Як зробити сирну начинку
Щоб начинка була смачною та без грудочок, збийте сир ручним блендером. Також його можна пропустити через м’ясорубку.
У миску до сиру вбийте яйця, додайте цукор та крохмаль, ретельно перемішайте.
Залишилося сформувати пиріг перед випіканням.
Форму, яку Ви вибрали або просто деко змастіть розм’якшеним вершковим маслом, гарненько притрусіть панірувальними сухарями або борошном, або вистеліть пергаментним папером..
На великій тертці натріть у форму заморожене тісто, а зверху вилийте сирну масу.
Поставте деко (чи форму) в розігріту до температури 170-180 градусів духовку. Час випікання пирога з сирною начинкою 30-40 хвилин.
Заварюйте ароматний трав’яний чай або духмяну каву та кличте домашніх скуштувати новий пиріг з м’якого тіста та смачної начинки!