Соковитий та ніжний салат з відвареного яловичого серця зі свіжим огірком та вареними яйцями чудово підійде для звичайної родинної вечері. Також цей салат стане окрасою святкового столу. Завдяки великій кількості яєць та м’яса страва дуже ситна та корисна, а огірок додає свіжі нотки. Приготувати такий смачний салат просто та легко, всі процеси показані на покроково відзнятих фото.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Майонез, Огірок, Перець чорний мелений, Серце яловиче, Сіль, Яйце
Як приготувати салат з серця з огірками і яйцями
Для приготування салату я взяла шматок яловичого серця вагою, приблизно, 800 грамів. Якщо у Вас заморожений продукт, то важливо його попередньо підготувати: розморозити до кімнатної температури, ретельно вимити, зрізати перегородки, плівки та зайвий жир. Звичайно, його можна зварити, а потім очищати, та мені легше обробити серце перед варінням.
Тепер оброблене серце нарізаємо великими шматками та опускаємо в підсолену киплячу воду. Час варіння — 5-6 годин. Я варю серце в мультиварці, а зверху встановлюю піддон для варіння на пару. Завдяки цьому піна з-під кришки мультиварки не буде вибігати. Ще один плюс такого процесу, що не потрібно перевіряти, скільки води необхідно долити та не спостерігати за приготуванням.
Після того, як серце звариться, дістаємо шматки серця з мультиварки та промиваємо під краном, щоб змити накип та жир. Далі гострим ножем слід видалити плівки, які не знімалися у сирому серці. Після того, як шматки зварили та обробили після варіння, вага зменшилася до 500 грамів.
Нарізаємо шматочки серця довгими брусочками, довжиною близько 3-3,5 сантиметрів.
Вимитий свіжий огірочок (вагою приблизно 300 грамів), шаткуємо такими ж брусочками. Можна його натерти на спеціальній тертці, та брусочки будуть гармонійніше виглядати у салаті.
Відварені курячі яйця (три штуки) очищаємо, рубаємо кубиками.
Пучок зеленої цибульки, вагою приблизно 30 грамів, нарізаємо дрібними частинками.
Всі компоненти складаємо у салатницю.
Солимо та перчимо за смаком та додаємо майонез, перемішуємо.
Готовий смачний з яловичого серця залишилося подати до столу.
На підготовку м’ясного продукту до салату йде чимало часу, та Ваші зусилля окупляться відмінним результатом. Салат виходить дуже корисний та ситний, з чудовим збалансованим смаком. Ним Ви легко нагодуєте всю родину та гостей. А якщо серце зварено напередодні, то Ви приготуєте такий салат за декілька хвилин.