Смачний салат з яловичого серця з огірком і яйцем

Соковитий та ніжний салат з відвареного яловичого серця зі свіжим огірком та вареними яйцями чудово підійде для звичайної родинної вечері. Також цей салат стане окрасою святкового столу. Завдяки великій кількості яєць та м’яса страва дуже ситна та корисна, а огірок додає свіжі нотки. Приготувати такий смачний салат просто та легко, всі процеси показані на покроково відзнятих фото.

Як приготувати салат з серця з огірками і яйцями

Для приготування салату я взяла шматок яловичого серця вагою, приблизно, 800 грамів. Якщо у Вас заморожений продукт, то важливо його попередньо підготувати: розморозити до кімнатної температури, ретельно вимити, зрізати перегородки, плівки та зайвий жир. Звичайно, його можна зварити, а потім очищати, та мені легше обробити серце перед варінням.

Салат з серця

Тепер оброблене серце нарізаємо великими шматками та опускаємо в підсолену киплячу воду. Час варіння — 5-6 годин. Я варю серце в мультиварці, а зверху встановлюю піддон для варіння на пару. Завдяки цьому піна з-під кришки мультиварки не буде вибігати. Ще один плюс такого процесу, що не потрібно перевіряти, скільки води необхідно долити та не спостерігати за приготуванням.

Після того, як серце звариться, дістаємо шматки серця з мультиварки та промиваємо під краном, щоб змити накип та жир. Далі гострим ножем слід видалити плівки, які не знімалися у сирому серці. Після того, як шматки зварили та обробили після варіння, вага зменшилася до 500 грамів.

Салат з серця

Нарізаємо шматочки серця довгими брусочками, довжиною близько 3-3,5 сантиметрів.

Салат з яловичого серця з огірком і яйцем

Вимитий свіжий огірочок (вагою приблизно 300 грамів), шаткуємо такими ж брусочками. Можна його натерти на спеціальній тертці, та брусочки будуть гармонійніше виглядати у салаті.

Салат з серця

Відварені курячі яйця (три штуки) очищаємо, рубаємо кубиками.

Салат з серця

Пучок зеленої цибульки, вагою приблизно 30 грамів, нарізаємо дрібними частинками.

Салат з серця

Всі компоненти складаємо у салатницю.

Салат з яловичого серця з огірком і яйцем

Солимо та перчимо за смаком та додаємо майонез, перемішуємо.

Салат з яловичого серця з огірком і яйцем

Готовий смачний з яловичого серця залишилося подати до столу.

Салат з яловичого серця з огірком і яйцем

На підготовку м’ясного продукту до салату йде чимало часу, та Ваші зусилля окупляться відмінним результатом. Салат виходить дуже корисний та ситний, з чудовим збалансованим смаком. Ним Ви легко нагодуєте всю родину та гостей. А якщо серце зварено напередодні, то Ви приготуєте такий салат за декілька хвилин.