Селеровий суп для схуднення, стрункості і здоров’я

Таку назву суп отримав завдяки основному та найголовнішому компоненту — селері. Всі інші продукти можна підбирати довільно.

Чому саме селера така необхідна для супу? Адже вона має своєрідний, пряний і різкий запах та смак, які багато хто не любить. То навіщо її їсти? Давайте звернемося до наукових джерел. Ось що про наш головний інгредієнт сказано у книзі з лікувального харчування:

«У листках та коренеплодах селери — великий вміст цінних амінокислот. Селера корисна та поживна, має лікувальні властивості. Рослина дуже багата на вітаміни, такі як: вітаміни групи В, провітамін А, С, РР, В1, В2. Високий вміст калію покращує роботу серцево-судинної системи. Стебла селери містять сечогінну субстанцію, яка перешкоджає утворенню каменів у нирках. Інші мікроелементи, як кальцій, магній, залізо, фосфор допомагають при подагрі, артриті та ревматизмі. Селера має антисептичні, протизапальні та антиалергічні властивості….» Звучить, як реклама нових ліків!

Значить, замість купувати в аптеці дорогі ліки, давайте краще приготуємо та поїмо кілька днів чудодійну рослину селеру. Заодно позбудемося від проблем зі шлунком та серцем, заспокоїмо нерви та втратимо кілька зайвих кілограмів. А мій докладний опис рецепту з покроковими фото допоможе Вам приготувати корисну страву.

Для супу можна використовувати коренеплід і стебла селери. Інші овочі потрібно підібрати, беручи до уваги вміст крохмалю у них, його не повинно бути або в дуже малій кількості. Одразу виключаємо зі списку картоплю, зелений горошок та гарбуз. Обов’язково візьмемо моркву, цибулю, помідори чи томатну пасту, якийсь сорт капусти. Все інше — по наявності та бажанням. Сьогодні у моєму супервітамінному та мультимінеральному супі будуть такі овочі:

  • Свіжі: стеблова селера, морква, ріпчаста цибуля;
  • Сушені: біле коріння (в т. ч. і коренева селера), кабачок, баклажан, болгарський перець;
  • Морожені: спаржева квасоля, броколі, помідори черрі, потім буде ще зелень кропу.

Селеровий суп для схуднення

Як приготувати селеровий суп для схуднення

На початку приготування в каструлю з холодною водою кладемо усі сушені подрібнені овочі, закриваємо кришку та вмикаємо сильний вогонь. Поки вода закипить, овочі розмокнуть.

Селеровий суп для схуднення

А ми тим часом встигнемо нарізати усі свіжі овочі. Якими частинками — це не важливо, все одно потім переб’ємо їх блендером.

Томатно-селеровому суп для схуднення

Коли вода закипить, перекладаємо нарізку свіжих овочів, кришку закриваємо.

Томатно-селеровому суп для схуднення

Як тільки вода закипить знову, потрібно вкинути в суп заморожені овочі. Чекати, доки вони розморозяться, не будемо, спробуємо поламати їх на менші частинки, а помідори (найбільші) розрізати навпіл та на чотири частини.

Томатно-селеровому суп для схуднення

Суп закипів, додаємо заморожені овочі, кришку закриваємо. Коли почне знову закипати, робимо мінімальний вогонь та проварюємо хвилин десять. Швидкість приготування та закрита кришка гарантують, що всі корисні вітаміни та мінерали збережуться у супі.

Томатно-селеровому суп для схуднення

Овочі варимо до стану «альденте». Це просто визначити по морквині. Вона вже не хрумка, але протикання коренеплоду тонким ножем потребує деякого зусилля. Далі додаємо сіль, за бажанням, можна покласти улюблені сухі прянощі. Практично, суп готовий, його можна подавати у такому вигляді, як на фото.

Томатно-селеровому суп для схуднення

Та ми зробимо суп-пюре, він стане приємніший на вигляд та смак, та головне те, що клітковина у подрібненому стані швидше почне оздоровлювати наш організм.

Селеровий суп для схуднення

Посипаємо готовий селеровий суп-пюре подрібненою зеленню для більшої краси, смаку та корисності.

Томатно-селеровому суп для схуднення

Овочевий супчик вийшов вітамінним, легким, але ситним, завдяки високому вмісту клітковини. Його без вагання можна з’їсти на вечерю, він виручить при дотримуванні дієти та при бажанні схуднути. Якщо це бажання дуже сильне, а їсти все-таки хочеться, то селеровий суп прийде на допомогу.