Смачний морквяно-апельсиновий кекс в духовці – простий, швидкий та красивий десерт

Запечений в духовці морквяно-апельсиновий кекс має не тільки приємний смак з яскравими цитрусовими нотками, але й привабливий насичений колір, якого тісто набуває завдяки моркві. Це оптимальний варіант простої та швидкої випічки, який можна приготувати як для домашнього чаювання, так і в якості десерту для святкової вечері. Пропоную господиням детальний рецепт апельсиново-морквяного десерту, який розкриє секрет приготування цієї простої та смачної випічки.

Інгредієнти:

Апельсиновий кекс з морквою в духовці

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 140 гр;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • сира морква – 2 шт.;
  • апельсиновий сік – 50 мл;
  • апельсинова цедра – 1 ст.л.;
  • вершкове масло – 125 гр;
  • розпушувач для тіста – 1,5 ч.л.;
  • крохмаль – 75 гр;
  • борошно – 75 гр.

Як приготувати апельсиновий кекс з морквою в духовці

Для початку, займемося апельсином: знімемо необхідну кількість цедри та вичавимо сік. Пам’ятаймо, що на потрібно 50 мл.

Після цього, вершкове масло та цукор (також і ванільний) ретельно збиваємо.

Апельсиновий кекс з морквою в духовці

В отриману масляну масу вбиваємо яйця.

Апельсиновий кекс з морквою в духовці

Доливаємо апельсиновий сік і висипаємо ложку цедри. Вінчиком повторно ретельно збиваємо тісто.

Апельсиновий кекс з морквою в духовці

Наступним кроком вводимо сухі компоненти – борошно, розпушувач та крохмаль. Перемішуємо до однорідності.

Переходимо до моркви. Якщо у вас молода та соковита морквина, достатньо почистити її, натерти на тертці та додати в тісто. Якщо ж овоч дуже жорсткий, то краще відварити моркву та перетворити на пюре, а вже його охолодженим додати в тісто.

Апельсиновий кекс з морквою в духовці

Готове тісто залишається викласти у підготовлену форму та відправити до розігрітої до 180 градусів духовки. Готовність випічки перевірити дерев’яною паличкою.

Готовий морквяно-апельсиновий кекс достатньо трохи охолодити та можна подавати до чаю. Ароматну морквяну випічку з цитрусовим ароматом перед подачею необхідно нарізати порційними шматочками та, за бажанням, декорувати їх цукровою пудрою.

Апельсиновий кекс з морквою в духовці - простий і смачний

Ця апельсинова випічка виходить неймовірно ароматною та ніжною, до того ж, готується швидко та легко, тому, для мене це відмінний варіант ласощів нашвидкуруч. А ще, цей морквяний кекс з цедрою апельсина готується з простих та доступних продуктів. Все, що потрібно для отримання ніжного та смачного десерту – витратити годину свого часу та трішки зусиль!

Кекс з апельсином і морквою – відео-рецепт

Цей кекс до чаю з морквою, цедрою апельсина і лимона простий в приготуванні і дуже смачний. Спробуйте зробити дома для рідних дома і такий варіант ароматної випічки.

Завершить цей пост відео-рецепт, який підкаже як приготувати пісний морквяно-апельсиновий кекс чи то, як сама автор називає, пиріг.  Тісто замішується без яєць і тваринних жирів, але десерт виходить дуже смачним і ароматним, з злегка вологою і, я б навіть сказала, соковитою структурой. За бажанням моркву можна замінити гарбузом.