Запечений в духовці морквяно-апельсиновий кекс має не тільки приємний смак з яскравими цитрусовими нотками, але й привабливий насичений колір, якого тісто набуває завдяки моркві. Це оптимальний варіант простої та швидкої випічки, який можна приготувати як для домашнього чаювання, так і в якості десерту для святкової вечері. Пропоную господиням детальний рецепт апельсиново-морквяного десерту, який розкриє секрет приготування цієї простої та смачної випічки.
Інгредієнти: Апельсиновий сік, Борошно, Морква, Цедра апельсина, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 140 гр;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сира морква – 2 шт.;
- апельсиновий сік – 50 мл;
- апельсинова цедра – 1 ст.л.;
- вершкове масло – 125 гр;
- розпушувач для тіста – 1,5 ч.л.;
- крохмаль – 75 гр;
- борошно – 75 гр.
Зміст
Як приготувати апельсиновий кекс з морквою в духовці
Для початку, займемося апельсином: знімемо необхідну кількість цедри та вичавимо сік. Пам’ятаймо, що на потрібно 50 мл.
Після цього, вершкове масло та цукор (також і ванільний) ретельно збиваємо.
В отриману масляну масу вбиваємо яйця.
Доливаємо апельсиновий сік і висипаємо ложку цедри. Вінчиком повторно ретельно збиваємо тісто.
Наступним кроком вводимо сухі компоненти – борошно, розпушувач та крохмаль. Перемішуємо до однорідності.
Переходимо до моркви. Якщо у вас молода та соковита морквина, достатньо почистити її, натерти на тертці та додати в тісто. Якщо ж овоч дуже жорсткий, то краще відварити моркву та перетворити на пюре, а вже його охолодженим додати в тісто.
Готове тісто залишається викласти у підготовлену форму та відправити до розігрітої до 180 градусів духовки. Готовність випічки перевірити дерев’яною паличкою.
Готовий морквяно-апельсиновий кекс достатньо трохи охолодити та можна подавати до чаю. Ароматну морквяну випічку з цитрусовим ароматом перед подачею необхідно нарізати порційними шматочками та, за бажанням, декорувати їх цукровою пудрою.
Ця апельсинова випічка виходить неймовірно ароматною та ніжною, до того ж, готується швидко та легко, тому, для мене це відмінний варіант ласощів нашвидкуруч. А ще, цей морквяний кекс з цедрою апельсина готується з простих та доступних продуктів. Все, що потрібно для отримання ніжного та смачного десерту – витратити годину свого часу та трішки зусиль!
Кекс з апельсином і морквою – відео-рецепт
Цей кекс до чаю з морквою, цедрою апельсина і лимона простий в приготуванні і дуже смачний. Спробуйте зробити дома для рідних дома і такий варіант ароматної випічки.
Завершить цей пост відео-рецепт, який підкаже як приготувати пісний морквяно-апельсиновий кекс чи то, як сама автор називає, пиріг. Тісто замішується без яєць і тваринних жирів, але десерт виходить дуже смачним і ароматним, з злегка вологою і, я б навіть сказала, соковитою структурой. За бажанням моркву можна замінити гарбузом.