Ароматний морквяний кекс з маком стане чудовим варіантом швидкої випічки з найбільш доступних інгредієнтів. Будь-який з продуктів, що міститься у його складі, можна знайти на кухні або замінити на подібний. Наприклад, замість маку можна використовувати горіхи або сухофрукти, а маргарин чудово замінить вершкове масло або рафінована оливкова олія. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко та швидко спекти найпростіший і дуже смачний кекс з моркви.
Складові кекса з морквою:
- борошно – 250 гр;
- морква терта – 300 гр;
- цукор – 110 гр;
- мак – 20 гр;
- маргарин – 175 гр;
- сіль – 1/2 ч.л .;
- яйця – 3 шт .;
- прянощі – за смаком;
- розрихлювач – 2,5 ч.л.
Як приготувати морквяний кекс з маком
Починаючи приготування, спершу, варто очистити і ретельно подрібнити моркву. Зробити це можна в блендері або ж на дрібній тертці.
Також, нам потрібно змішати борошно з прянощами – імбиром, мускатом і корицею, сіллю та розпушувачем.
Збити яйця разом з потрібною кількістю цукру.
У масу влити розтоплений маргарин.
Додати борошно, добре перемішати, а потім – всипати терту моркву. Замісити однорідне тісто.
Всипати в нього мак.
Змастити маслом форму будь-якого розміру і вилити тісто. Відправити кекс випікатися при 180 градусах до сухої дерев’яної палички.
Готовій випічці дати повністю охолонути, після чого можемо нарізати на шматочки і подавати з напоями!
Готовий морквяний кекс з маком можна змастити кремом. Найкращим варіантом буде лимонний крем на сметані – він додасть кексу легку кислинку і приємний цитрусовий аромат. Таку випічку з морквою можна подавати як простий кекс чи пиріг, а можна як тістечка з кремом.
Смачний і дуже ароматний кекс з моркви стане гарним доповненням до чаювання або святкового солодкого столу. Приготування десерта вкрай просте, а час випікання – не більше 45 хвилин.