Огірковий суп – смачний літній холодний суп

Перед тим як почати опис рецепта хочеться відзначити, що цей рецепт огіркового супу по-польськи відмінно підходить для літньої спеки, для представниць прекрасної половини бажаючих схуднення. Приготовлений на овочевому відварі, він прекрасно наситить організм вітамінами. Ну а тепер сам рецепт.

Ogurechnyj-sup

Як приготувати суп огірковий

Спочатку варимо овочевий бульйон з овочів, зазначених в рецепті, і проціджуємо.

На чистій і сухій сковороді підсмажуємо борошно, розводимо молоком і вливаємо в проціджений овочевий бульйон. Доводимо до кипіння і даємо покипіти хвилин п’ять.

Жовтки розтираємо з маслом, розводимо теплим овочевим відваром і вливаємо в каструлю з супом.

Коли закипить, додаємо натерті на тертці солоні огірки, огірковий розсіл і сіль. Влітку, солоні огірки можна замінити свіжими.

При подачі на стіл в тарілку з огірковим супом можна додати дрібно порізане відварене круто яйце, зелень. До супу з огірків можна подати сухарики або грінки. Влітку, такий огуречник особливо хороший остиглим

Рецепт приготування огіркового супу містить такий склад продуктів на 1 порцію:

  • солоні огірки – 45 г,
  • овочі (морква, петрушка, кольрабі або будь-які інші овочі) – 60 г,
  • молоко – 30 г,
  • борошно – 3 г,
  • жовток – 1/2 шт.,
  • масло – 5 г,
  • розсіл огірковий – 20 г,
  • сіль – 2 г.

Відео в Ютубі – канал “Andrey Azarov” – приготування огіркового супу.