Перед тим як почати опис рецепта хочеться відзначити, що цей рецепт огіркового супу по-польськи відмінно підходить для літньої спеки, для представниць прекрасної половини бажаючих схуднення. Приготовлений на овочевому відварі, він прекрасно наситить організм вітамінами. Ну а тепер сам рецепт.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Жовток, Кольрабі, Молоко, Морква, Петрушка, Розсіл огірковий, Сіль, Солоні огірки
Кухня: Польська кухня
Як приготувати суп огірковий
Спочатку варимо овочевий бульйон з овочів, зазначених в рецепті, і проціджуємо.
На чистій і сухій сковороді підсмажуємо борошно, розводимо молоком і вливаємо в проціджений овочевий бульйон. Доводимо до кипіння і даємо покипіти хвилин п’ять.
Жовтки розтираємо з маслом, розводимо теплим овочевим відваром і вливаємо в каструлю з супом.
Коли закипить, додаємо натерті на тертці солоні огірки, огірковий розсіл і сіль. Влітку, солоні огірки можна замінити свіжими.
При подачі на стіл в тарілку з огірковим супом можна додати дрібно порізане відварене круто яйце, зелень. До супу з огірків можна подати сухарики або грінки. Влітку, такий огуречник особливо хороший остиглим
Рецепт приготування огіркового супу містить такий склад продуктів на 1 порцію:
- солоні огірки – 45 г,
- овочі (морква, петрушка, кольрабі або будь-які інші овочі) – 60 г,
- молоко – 30 г,
- борошно – 3 г,
- жовток – 1/2 шт.,
- масло – 5 г,
- розсіл огірковий – 20 г,
- сіль – 2 г.
Відео в Ютубі – канал “Andrey Azarov” – приготування огіркового супу.