Сьогодні пропоную приготувати першу страву з чеської кухні – смачний овочевий літній крем-суп з цвітної капусти. Цей варіант приготування відноситься до, так званих, заправлених перших страв. Такий рецепт передбачає засмажку з додаванням борошна та молока. Завдяки такому способу приготування капустяний суп виходить густий та кремоподібний.
Інгредієнти: Білий хліб, Борошно, Екстракт коріння, Жир, Кольорова капуста, Молоко, Морква, Сіль, Яйце
Кухня: Чеська кухня
Як приготувати крем-суп з цвітної капусти
Для цієї першої страви чеської кухні спочатку потрібно підготувати цвітну капусту (карфіолу). Отже, овоч промиваємо холодною водою та видаляємо зайве листя, відварюємо до м’якості в підсоленій воді. Готову капустину перекладаємо в пусту каструлю та накриваємо кришкою, щоб вона залишалась теплою.
Після цього, на сковороді злегка обсмажуємо на жирі борошно і додаємо теплу воду, в якій була відварена цвітна капуста. Залишаємо борошняну засмажку томитися на слабкому вогні 20-25 хвилин.
Потім, перекладаємо засмажку до каструлі, додаємо поділену на суцвіття карфіолу, подрібнену та обсмажену моркву, жовток збитий з молоком та екстракти коріння.
Даємо овочевому супу повторно закипіти, після цього збавляємо вогонь, додаємо сіль та залишаємо покипіти ще пару хвилин.
Перед подачею до столу в готовий овочевий суп з цвітної капусти додаємо свіжої зелені та на додачу готуємо хрусткі грінки. Цей легкий літний пісний суп особливо оцінять вегетаріанці, але впевнена, що до смаку він прийдеться і м’ясоїдам. Тож, всім приємного апетиту!
Набір продуктів для приготування супу з цвітної капусти із розрахунку на 1 порцію:
- 165 гр цвітної капусти;
- 10 гр рослинної олії;
- 15 гр борошна;
- 5 гр моркви;
- 1 яйце (жовток);
- 20 мл молока;
- 3 гр солі;
- 2 мл екстракту коріння;
- 40 гр білого хліба.
Крем-суп з цвітної капусти – відео-рецепти
Пропонуємо дізнатись і про інші цікаві та смачні варіанти приготування супа-пюре з карфіоли. Кулінарія творить справжня дива. Адже, практично із одного набору продуктів кожна господиня отримує першу страву з зовсім іншим смаком. Отже, скористаймося порадами кожного автора та зробимо й самі в домашніх умовах кожний запропонований відео-рецепт.