Смачний легкий суп з галушками чудово доповнить обіднє меню будь-якої сім’ї. Гарний бульйон простіше зварити на курячих шийках або потрошках. Це найдешевший варіант, з чудовим результатом. але якщо зварити бульйон з курки, то страва від цього тільки виграє. І ще, одна тонкість цього рецепта – галушки у нас будуть на кефірі, але розповім і як приготувати галушки на воді і яйцях. Отже, приготуємо суп.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Кефір, Курячі шиї, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сода, Цибуля, Яйце
Інгредієнти:
- 5 штук. курячих ший;
- 2 шт. картоплі;
- 1/2 цибулини;
- 1/2 моркви;
- сіль;
- рослинна олія.
У тісто для галушок на кефірі:
- 80 гр кефіру;
- 100 гр борошна;
- щіпка соди і солі.
У другій рецепт – на воді та яйцях:
- 100 гр. борошна;
- 1 яйце;
- дрібка солі.
Як приготувати суп з галушками
У каструлю набираємо воду на бульйон. Вода не повинна сильно заповнювати каструлю, тому що, крім того, що рівень води підніметься, коли зануряться всі інгредієнти, але каструля повинна вмістити ще й пишні галушки.
Кидаємо шиї, варимо на малому вогні (достатньо 10 хвилин).
Додаємо картоплю, порізану кубиками.
Цибулю обсмажуємо з морквою.
У суп відправляємо зажарку. Солимо. Кип’ятимо пару хвилин.
Як зробити тісто на галушки
Вибираємо один із способів. Галушки на кефірі виходять пишні, галушки на воді і яйці більше збиті. Обидва види смачні, можна спробувати і той, і той. Покрокові фото розміщую тільки для галушок на кефірі.
Спосіб 1. У борошно поміщаємо соду / сіль. Розмішуємо.
Заливаємо кефір.
Отримуємо тісто, як на оладки.
Спосіб 2. У борошно додамо сіль. Розмішуємо. Вбиваємо яйце, додаємо трохи води або бульйону з каструлі.
У повноцінно готовий суп додаємо галушки. Для цього занурюємо чайну ложку в суп, злегка підігріваємо. Потім черпаємо нею тісто і переносимо в бульйон.
Галушки спливають. Варяться вони швидко, близько 3 хвилин.
Смачний супчик з галушками і курячими потрошками готовий. Їжте на здоров’я.
Дивіться відео на каналі Ютуб “Готовим с Мариной Ломака”.