Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Макаронні вироби є в звичному для нас вигляді (ріжки, черепашки …), але є і в дуже цікавому вигляді. Ви, напевно, зустрічали інтригуючі макарони у вигляді пташиних гнізд, але не знаєте як їх приготувати і красиво подати? Цей рецепт з фото, відобразивши всі етапи приготування покроково, допоможе зробити смачну і оригінальну страву – гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом. Такий соус чудово доповнює локшину і робить банальну страву з макаронів незабутньо смачною.

Інгредієнти:

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

  • 300 гр. локшини;
  • 200 гр. балику;
  • 200 гр. твердого сиру;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 2 зубці часнику;
  • сіль перець;
  • кріп;
  • вершкове масло;
  • оливкова олія (можна соняшникову).

Як зробити сирний соус з баликом

Готуємо його на оливковій олії. Нарізаємо соломкою балик.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Обсмажуємо, злегка підрум’янивши. Відставляємо в сторону.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Часник подрібнюємо, обсмажуємо.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Додаємо сметану і розмішуємо.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Додаємо балик і розмішуємо, а потім, ще кріп і 100 гр сиру. Солимо / перчимо.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Прожарюємо до повного розчинення сиру.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Густоту розбавляємо чвертю склянки води. Кип’ятимо близько хвилини.

Як приготувати гнізда з макаронів

Локшину-гнізда опускаємо в киплячу солону воду, доводимо до готовності.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Вистилаємо на блюдо соус. Відварені макаронні гнізда порційно викладаємо поверх соусу, додаємо трохи вершкового масла. Злегка перемішуємо. Решта 100 гр сиру натираємо поверх страви.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом

Такі гнізда підійдуть тим, кому стандартні макарони з кетчупом злегка приїлися. Обов’язково варто приділити увагу білому соусу з сиром. У поєднанні з баликом, сирний соус, прості макарони перетворює в страву, яку не соромно подати і на святковий стіл.

Гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом