Макаронні вироби є в звичному для нас вигляді (ріжки, черепашки …), але є і в дуже цікавому вигляді. Ви, напевно, зустрічали інтригуючі макарони у вигляді пташиних гнізд, але не знаєте як їх приготувати і красиво подати? Цей рецепт з фото, відобразивши всі етапи приготування покроково, допоможе зробити смачну і оригінальну страву – гнізда з макаронів з баликом і сирним соусом. Такий соус чудово доповнює локшину і робить банальну страву з макаронів незабутньо смачною.
Інгредієнти: Балик, Вершкове масло, Кріп, Локшина, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Сир, Сіль, Сметана, Часник
Інгредієнти:
- 300 гр. локшини;
- 200 гр. балику;
- 200 гр. твердого сиру;
- 2 ст. ложки сметани;
- 2 зубці часнику;
- сіль перець;
- кріп;
- вершкове масло;
- оливкова олія (можна соняшникову).
Як зробити сирний соус з баликом
Готуємо його на оливковій олії. Нарізаємо соломкою балик.
Обсмажуємо, злегка підрум’янивши. Відставляємо в сторону.
Часник подрібнюємо, обсмажуємо.
Додаємо сметану і розмішуємо.
Додаємо балик і розмішуємо, а потім, ще кріп і 100 гр сиру. Солимо / перчимо.
Прожарюємо до повного розчинення сиру.
Густоту розбавляємо чвертю склянки води. Кип’ятимо близько хвилини.
Як приготувати гнізда з макаронів
Локшину-гнізда опускаємо в киплячу солону воду, доводимо до готовності.
Вистилаємо на блюдо соус. Відварені макаронні гнізда порційно викладаємо поверх соусу, додаємо трохи вершкового масла. Злегка перемішуємо. Решта 100 гр сиру натираємо поверх страви.
Такі гнізда підійдуть тим, кому стандартні макарони з кетчупом злегка приїлися. Обов’язково варто приділити увагу білому соусу з сиром. У поєднанні з баликом, сирний соус, прості макарони перетворює в страву, яку не соромно подати і на святковий стіл.