Смачний домашній хліб в хлібопічці на томатному маринаді

Приготування хліба в хлібопічці – це максимально простий процес. А результат виходить просто неймовірний. 

Пропонуємо вам цього разу рецепт хліба на томатному маринаді.

Для приготування треба взяти:

Смачний домашній хліб на томатному маринаді в хлібопічці.

  • маринад томатний – 250 мілілітрів;
  • кухонна сіль – ½ чайної ложки;
  • цукор – 5 грамів;
  • дріжджі сухі- 10 грамів;
  • масло вершкове – 30 грамів;
  • пшеничне борошно – 600 грамів.

Як спекти хліб в хлібопічці на томатному маринаді

Спочатку просійте борошно через дрібне сито, аби наситити киснем.

Смачний домашній хліб на томатному маринаді в хлібопічці.

Процідіть маринад через марлю.

Смачний домашній хліб на томатному маринаді в хлібопічці.

Тепер починайте закладати продукти. В хлібопічку їх треба класти в правильному порядку, щоб результат вийшов ідеальний.

То ж спочатку налийте маринад, потім насипте борошно. Зробіть в ньому чотири маленькі ямки чайною ложкою та закладіть в кожне поглиблення сіль, цукор, вершкове масло (можна маргарин) і сухі дріжджі.

Смачний домашній хліб на томатному маринаді в хлібопічці.

Випікати хліб треба 3 години на основній програмі.

Ступінь запеченості краще обирати №2.

Смачний домашній хліб на томатному маринаді в хлібопічці.

Ось таким виходить тісто, замішане в хлібопічці.

Домашній хліб в хлібопічці на томатному маринаді

Якщо бажаєте, за 50 хвилин до завершення приготування можна змастити верх хлібини жовтком або збризнути водою і посипати сіллю.

Домашній хліб в хлібопічці на томатному маринаді

Якщо ви хочете, щоб скоринка була хрумка – зразу дістаньте хліб з форми і поставте охолоджуватися окремо.

Домашній хліб в хлібопічці на томатному маринаді

А якщо любите м’який хліб – загорніть його в рушник до повного охолодження.

Домашній хліб в хлібопічці на томатному маринаді

Хліб виходить дуже пухнастим та ароматним.

Домашній хліб в хлібопічці на томатному маринаді

Такий хліб завжди можна подати до святкового столу, гості точно будуть в захваті.