Приготування хліба в хлібопічці – це максимально простий процес. А результат виходить просто неймовірний.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Дріжджі сухі, Сіль, Томатний маринад, Цукор
Пропонуємо вам цього разу рецепт хліба на томатному маринаді.
Для приготування треба взяти:
- маринад томатний – 250 мілілітрів;
- кухонна сіль – ½ чайної ложки;
- цукор – 5 грамів;
- дріжджі сухі- 10 грамів;
- масло вершкове – 30 грамів;
- пшеничне борошно – 600 грамів.
Як спекти хліб в хлібопічці на томатному маринаді
Спочатку просійте борошно через дрібне сито, аби наситити киснем.
Процідіть маринад через марлю.
Тепер починайте закладати продукти. В хлібопічку їх треба класти в правильному порядку, щоб результат вийшов ідеальний.
То ж спочатку налийте маринад, потім насипте борошно. Зробіть в ньому чотири маленькі ямки чайною ложкою та закладіть в кожне поглиблення сіль, цукор, вершкове масло (можна маргарин) і сухі дріжджі.
Випікати хліб треба 3 години на основній програмі.
Ступінь запеченості краще обирати №2.
Ось таким виходить тісто, замішане в хлібопічці.
Якщо бажаєте, за 50 хвилин до завершення приготування можна змастити верх хлібини жовтком або збризнути водою і посипати сіллю.
Якщо ви хочете, щоб скоринка була хрумка – зразу дістаньте хліб з форми і поставте охолоджуватися окремо.
А якщо любите м’який хліб – загорніть його в рушник до повного охолодження.
Хліб виходить дуже пухнастим та ароматним.
Такий хліб завжди можна подати до святкового столу, гості точно будуть в захваті.