Тертий пісочний пиріг з варенням – смачний і простий десерт, яким не соромно пригостити гостей. Він дуже швидко готується і не потребує якихось особливих інгредієнтів.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Маргарин, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Вам необхідно взяти наступній набір продуктів:
- 230 грамів 82% вершкового маргарину;
- 1 куряче яйце;
- 90 грамів цукрового піску + ¼ чайної ложки дрібної солі;
- 2,5 столової ложки 26% сметани + 1/3 чайної ложки соди харчової;
- 1 пакетик ваніліну (або 5 грамів);
- 450-500 грамів борошна (в / с);
- 5 столових ложок яблучно-апельсинового джему;
- ванільну цукрову пудру для присипки.
Зміст
Як зробити пісочний пиріг з яблучно-апельсиновим джемом
Для початку необхідно замісити тісто.
Як приготувати пісочне тісто для пирога
Візьміть м’який маргарин, яйце, сметану з харчовою содою і цукор, змішаний з сіллю та складіть всі ці інгредієнти в чашу блендеру. Від м’якості маргарину залежить м’якість тіста, пам’ятайте про це.
Збийте всі інгредієнти.
Вони повинні перетворитися в однорідну масу.
Далі додайте борошно, попередньо просіяне разом з ваніліном і замішайте тісто. Зробіть з нього кулю, закрийте харчовою плівкою і покладіть в морозильну камеру на 25-30 хвилин.
Як спекти пиріг з пісочного тіста з варенням, джемом або повидлом
Розігрійте духовку до 180-ти градусів, візьміть форму і закрийте пергаментом. Далі відділіть дві третини тіста і викладіть в форму по всій площі. Добре полийте тісто джемом, як на фото.
Те тісто, яке лишилося, потріть на тертці та посипте ним пиріг зверху. Випікати десерт треба 40-45 хвилин, щоб він став золотого кольору.
Коли пиріг буде готовий, залиште його в формі, щоб він охолов, потім дістаньте і посипте пудрою.
Ось така смакота у вас повинна вийти.
Готуйте цю швидку випічку та смакуйте разом з рідними і друзями.