Сирні кекси з грушею – це смачно і досить дієтично. Пропонуємо вам простий рецепт приготування цих смаколиків.
Інгредієнти: Бадьян, Борошно, Вершкове масло, Вода, Гвоздика, Груші, Кардамон, Кориця, Сир, Сода, Цукор, Шафран, Яйце
Для сирного тіста треба взяти:
- вершкове масло – 100 грамів;
- яйце – 2 штуки;
- цукор – 100 грамів;
- борошно – 100 грамів;
- сир 9% жирності – 200 грамів;
- сода – 0,5 чайної ложки.
А для начинки з груші знадобиться:
- груша – 1 штука;
- цукор – 100 грамів;
- вода – 100 грамів;
- кориця, гвоздика, бадьян, кардамон, шафран.
Як приготувати сирні кекси з грушею
Спочатку помийте груші, поріжте їх на 8 частин та видаліть серединки.
Далі доведіть воду до кипіння, покладіть в неї груші та всі інші інгредієнти для начинки, і тушкуйте 20 хвилин.
Воду можна замінити вином, а також використати набір спецій для глінтвейну. Також рекомендують додавати шафран, який робить відтінок груш приємно жовтим. А ще, треба брати тверді сорти, щоб груші не перетворилися в кашу.
Коли груші будуть готові, відкиньте їх на друшляк та починайте готувати тісто.
Поріжте масло кубиками, додайте цукор, вимішайте спочатку виделкою, а потім міксером.
Додавайте по яйцю, продовжуючи збивати.
Завдяки тому, що ви додаєте яйця поступово, кекс буде пишним.
Далі додайте дрібнозернистий сир (якщо він у вас купний – протріть через сито) та соду. Соду гасити не треба.
Далі обережно додайте борошно і мішайте лопаткою, щоб тісто вийшло пишним.
В кінці з’єднайте тісто з начинкою та додайте кілька столових ложок сиропу з груші.
Викладіть тісто в силіконові форми та випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм.
Ось яка смакота повинна вийти.
Кекси можна поливати сиропом або змащувати шоколадною глазур’ю. Смачного.