Весняний сніданок має бути особливим, адже в цю пору так хочеться яскравих ароматів і барв. Організм після холодної пори року вимагає максимум вітамінів, тому така овочева страва допоможе поповнити запаси корисних речовин в організмі. Сьогодні і я порадувала своїх близьких неймовірно смачною стравою, яка називається дуже просто – овочеве рагу з м’ясом. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе наочно показати весь процес приготування. Беріть на замітку. ?
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Зелень, Картопля, Кетчуп, М'ясо, Морква, Оливкова олія, Сіль морська, Спеції, Томатний сік, Цибуля ріпчаста, Часник
Для приготування рагу нам потрібні такі інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- спеції (коріандр, куркума, перчик) – за смаком;
- капуста (білокачанна) – 150 гр;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- томатна паста чи кетчуп – за смаком;
- часник – 1 зубок;
- зелень (петрушка) – для прикрашання страви;
- морква – 1 шт.;
- сіль морська – 1 ч.л.;
- м’ясо (свинина) – 150 гр;
- томатний сік – 1 стакан;
- оливкова олія – 2 ст.л.
Як приготувати овочеве рагу з м’ясом на сковороді
Для початку потрібно нарізати м’ясо на невеликі шматочки, приблизно по 2-3 сантиметра діаметром. Вибір сорту м’яса залежить від того, яке є у наявності, і яке подобається більше. У мене ж був шматочок свіжої свинини, який відмінно підкреслив смак овочевого рагу.
Викласти м’ясо на сковорідку, змащену оливковою олією. Обсмажити м’ясо, посипавши коріандром, куркумою і перцем. Додати морську сіль (можна замінити компонент на звичайну сіль).
Картоплю очистити і нарізати. Додати картопляні кубики до м’яса і обсмажити.
Інші овочі очистити і подрібнити. Я натерла на терці моркву, ріпчасту цибулю нарізала на маленькі шматочки. Підготовлені овочі відправляю в сковорідку і перемішую з іншими інгредієнтами.
Тепер нарізаємо соломкою білокачанну капусту. Додати капусту до інших компонентів. Додати в сковороду томатний сік. Перемішати інгредієнти, тушкувати під кришкою до готовності.
В кінці приготування додати до рагу кетчуп чи томатну пасту. Я люблю додавати кетчуп, який завжди є в моєму холодильнику, на відміну від томатної пасти.
Готову страву залишити під кришкою на 7-10 хвилин. Відкривши кришку з рагу, ви будете в захваті від аромату цієї страви.
Ця суміш із м’яса, овочів і спецій здивує вас своїм смаком і порадує масою корисних вітамінів і мікроелементів.
Подавати овочеве рагу з м’ясом до столу, прикрасивши зеленню і кетчупом. Все виходить по-весняному і дуже яскраво.
Відео-рецепти овочевого рагу з мясом
Дуже смачне м’ясне рагу з кабачками та картоплею.
Другий відео-рецепт – рагу з м’ясом та баклажанами.
Готуйте з любов’ю для себе і рідних корисні і смачні страви. Приємного вам апетиту! З весною! ?