Так склалося, що я дружина мисливця, тому готувати дичину мені доводиться доволі часто. Але м’ясо більшості диких тварин і птахів досить сухе і приготувати з нього смачну і соковиту вечерю зможе не кожна господиня. Хочу поділитися з вами своїм перевіреним домашнім методом запікання фазана в духовці в рукаві для запікання. Дикий фазан маринований у вині та приготовлений таким способом, виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним. Простий рецепт приготування дичини буде зрозумілий, навіть, для новачків в кулінарії, а покрокові фото допоможуть розібратися в усіх нюансах.
Інгредієнти: Біле вино, Карі, Сіль, Фазан, Шпиг
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- свинячий шпик – 300 гр;
- тушка фазана – 1 шт.;
- сіль – 1/2 ч.л.;
- вино біле столове – 150-200 мл.;
- карі – 1/2 ч.л.
Як приготувати фазана в духовці
Для початку потрібно вимити очищеного від пір’я птаха під струменем проточної води. Далі потрібно промокнути тушку фазана паперовим рушником.
Змішуємо сіль з приправою карі. Ретельно натираємо тушку фазана отриманою масою – з усіх боків.
Залишаємо м’ясо в спеціях на 20 хвилин для маринування при кімнатній температурі. За цей час воно просочится сіллю і ароматами спецій.
Потім, перекладаємо тушку фазана в глибоку ємність з нержавіючої сталі і заливаємо птицю столовим білим вином.
Маринування у вині допоможе зробити м’ясо фазана більш ніжним і соковитим. Також, цей компонент додасть готовій страві неповторний ягідний аромат.
Відправляємо фазана в вині маринуватися в прохолодне місце на 24-36 годин. За цей час птицю потрібно перевернути два-три рази. Таким чином м’ясо рівномірно просочиться вином.
Ще один мій секрет приготування дикої птиці полягає в тому, що тушку я запікаю, обклавши слайсами свинячого шпику. Це додасть соковитості і подарує птиці насичений і більш яскравий аромат.
Поки фазан маринується, потрібно нарізати свинячий шпик на тонкі і довгі смужки. Шпик має бути несолоним. Сало доволі легко нарізати підмороженим.
Коли фазан добре промаринується, потрібно вийняти тушку з маринаду, видалити зайву вологу паперовим кухонним рушником. Мити тушку ні в якому разі не потрібно!
Потім, потрібно прикріпити шматочки свинячого сала до тушки дикої птиці за допомогою зубочисток. Намагайтесь максимально покрити птицю шпиком.
Укладаємо мариновану дику птицю в салі в рукав для запікання в відправляємо в духовку, попередньо розігріту.
Фазана потрібно запікати на середньому вогні приблизно сорок хвилин. Потім, рукав розрізаємо і даємо птиці зарум’янитися ще близько 15-20 хвилин.
Готовність страви можна перевірити за допомогою зубочистки. При проколюванні тушки не повинна виділятися рідина.
На останньому етапі приготування виймаємо рукав з дикою птицею з духовки, прибираємо залишки сала і зубочисток.
Перед подачею на стіл потрібно перекласти тушку фазана на велике блюдо і прикрасити птицю за смаком. Мій запечений дикий фазан маринований у вині оформлений дуже просто – консервованими томатами і листочками петрушки.
Відео-рецепти як запекти фазана у духовці
Дичина запечена шматочками з овочами.
Другий відео-рецепт попередної авторки – запечений фазан фарширований яблуками.
І ще один рецепт – дикий фазан запечений у духовці з грибами.