Ні для кого не секрет, що яйце та майонез чудово смакують з часником. Якщо ж об’єднати усі інгредієнти, у нас вийде досить непогана холодна закуска, яка буде доречною на будь-якому святковому столі. Готується вона легко та дуже швидко. Я переконана, що навіть зараз у вашому холодильнику є усе необхідне.
Інгредієнти: Майонез, Плавлений сир, Часник, Яйце
Для цього рецепту сиру з часником нам знадобиться:
- плавлений сирок – 4 шт.,
- яйця – 4 шт.,
- часник – 2-5 зубчиків (або ж за вашим смаком),
- майонез – 250-300 гр.
Виймаємо сирок з фольги і натираємо на середній тертці. Консистенція закуски буде залежати від того, який сирок ви обрали. Наприклад, м’який сирок «Дружба» зробить закуску максимально однорідною. А «Голландський» (він твердіший) – більш зернистою.
Відварені круті яйця чистимо і відділяємо жовтки від білків. Жовтки натираємо на середній тертці. За бажанням, можна натерти і жовтки, і білки разом.
Помитий і почищений часник натираємо на дрібній тертці.
З’єднуємо усі складові і додаємо майонез. Майонез можна купити, а можна й вдома приготувати. Готувати майонез в домашніх умовах досить просто. Без особливих зусиль ви можете зробити класичний, або пісний варіант майонезу. А рецепт пісного майонезу згодиться не лише у час посту, а й чудово підійде для вегетаріанського або дієтичного харчування.
Все ретельно перемішуємо і смачна закуска з сиром, часником, яйцями та майонезом готова.
Цю закуску можна використовувати у різних варіаціях. Можна приготувати фаршировані яйця, або смачні канапки, також фаршировані рулетики з шинкою. А ще цією закускою можна фарширувати помідори та печериці і навіть приготувати «Мумію» на Гелловін… або ж придумати власний рецепт, а потім поділитися ним з нами! Як вам така пропозиція?