Ваш святковий стіл або фуршет на Новий Рік буде недовершеним без холодної закуски «Фаршировані яйця з сиром та часником». Ця закуска не лише стане окрасою вашого столу, а й дуже легко та швидко готується. Чи варто казати, що вона дуже смачна? Перше, що бачать гості на святковому столі – це холодні закуски, салати та, іноді, нарізку з фруктів. Дуже важливо щоб усі закуски, включаючи фаршировані яйця, були гарно оформлені.
Насправді, все дуже швидко та просто.
Варимо круті яйця. Я раджу брати стільки яєць, скільки у вас буде гостей. Можна на 2-3 більше, про всяк випадок. Яйця чистимо і розрізаємо навпіл. Жовтки відокремлюємо. Різати яйця можна будь-як: по ширині, вздовж, на рівні та нерівні частини.
Готуємо масу з сиру, часнику, яєчних жовтків та майонезу за цим рецептом.
Яєчно-сирною сумішшю начиняємо білки, красиво викладаємо і святково оздоблюємо.
Невеличкий кулінарний лайфхак. Якщо білки ненадовго опустити у буряковий сік або бурякову воду, то вони стануть рожевими або бузковими. Все залежить від буряка або концентрації рідини. Якщо ж опустити білки у відвар із квасолі, то вони стануть коричневі. Можна буде грибочки зробити. Сік червонокачанної капусти дасть блакитний колір білку. А для помаранчевого кольору візьміть морквяний сік.
Також можна «пофарбувати» й начинку. Для цього в яєчно-сирну масу додайте червону рибу, шпроти чи оселедець. Можна додати й гірчицю, мелені гриби або квасолю. Майонез можна замінити різнокольоровим соусом Тартар, або приготувати кольоровий домашній майонез. Є декілька варіантів приготування майонезу в домашніх умовах: класичний та пісний. А ще можна покрити яйця дрібно натертим твердим сиром і у нас вийде своєрідний «сніговий покрив»… Тобто, варіантів – безліч. Головне – робота фантазії!
Як бачите, все дійсно дуже швидко і просто. А ще смачно і дуже красиво! До приходу гостей краще тримати фаршировані яйця з сиром та часником у холодильнику. Це ж холодна закуска, вірно?:)
На наступних фотографіях ви побачите декілька варіантів оздоблення цієї закуски.
Бажаємо вам смачного свята!