Сьогодні готуємо пиріг зі сливами. Хоча… Чому лише сьогодні? Я впевнена, після приготування цього неймовірного пирога за моїм рецептом, ви будете пекти його знову і знову.
Інгредієнти: Борошно, Кориця, Маргарин, Сіль, Слива, Сода, Цукор, Яйце
Хочу звернути вашу увагу на те, що для цього пирога найкраще підійде угорська слива. Або ж просто «угорка». Також цей сорт називають чорносливом. Має він таку назву через те, що з нього виготовляють сухофрукти, які так і називаються – чорнослив. Але зосередимося на приготуванні пирога.
Для сливового пирога нам знадобиться:
- цукор – ¾ склянки і 2 столові ложки для посипання слив,
- вершковий маргарин – 120 г,
- борошно – 1 склянка,
- яйця – 2 шт.,
- сіль – 1 дрібка,
- кориця – 1 чайна ложка,
- сливи – 15 шт.,
- Сода або розпушувач для тіста – 1 чайна ложка.
Зміст
Приготування тіста для пирога зі сливами розписано поетапно.
- З’єднуємо масло та цукор і ретельно перемішуємо.
- Продовжуючи розмішувати (можна це робити й міксером), додаємо всі яйця одне за одним.
- Додаємо борошно і соду або розпушувач.
- Добряче перемішуємо. І все. Тісто для пирога готове.
Далі нам потрібно сформувати пиріг.
Розрізаємо сливи навпіл і виймаємо кісточки.
Викладаємо половинки слив на тісто зрізом догори, легенько вдавлюючи в тісто.
Змішуємо корицю та дві столові ложки цукру. Готовою сумішшю посипаємо сливи.
Випікаємо пиріг зі сливами у попередньо розігрітій до 180°C духовці (40-45 хвилин).
Наша слива змінюється на очах! Тепер вона має яскравий червоно-бурштиновий колір.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і посипаємо цукровою пудрою. А ще цей пиріг можна прикрасити збитими вершками або шоколадною глазур’ю. Або морозивом. А можна й просто поласувати з чаєм або кавою.
Дуже раджу приготувати цей відкритий пісочний пиріг зі сливами. Адже це так швидко. Так просто! І головне – смачно!