Пиріг зі сливами, рецепт пирога з сливою «угорка»: відкритий, пісочний, швидкий і дуже смачний

Сьогодні готуємо пиріг зі сливами.  Хоча… Чому лише сьогодні?  Я впевнена, після приготування цього неймовірного пирога за моїм рецептом, ви будете пекти його знову і знову.

Хочу звернути вашу увагу на те, що для цього пирога найкраще підійде угорська слива.  Або ж просто «угорка».  Також цей сорт називають чорносливом.  Має він таку назву через те, що з нього виготовляють сухофрукти, які так і називаються – чорнослив.  Але зосередимося на приготуванні пирога.

Для сливового пирога нам знадобиться:

  • цукор – ¾ склянки і 2 столові ложки для посипання слив,
  • вершковий маргарин – 120 г,
  • борошно – 1 склянка,
  • яйця – 2 шт.,
  • сіль – 1 дрібка,
  • кориця – 1 чайна ложка,
  • сливи – 15 шт.,
  • Сода або розпушувач для тіста – 1 чайна ложка.

Приготування тіста для пирога зі сливами розписано поетапно.

  1. З’єднуємо масло та цукор і ретельно перемішуємо.
  2. Продовжуючи розмішувати (можна це робити й міксером), додаємо всі яйця одне за одним.
  3. Додаємо борошно і соду або розпушувач.
  4. Добряче перемішуємо.  І все.  Тісто для пирога готове.

Далі нам потрібно сформувати пиріг.

Розрізаємо сливи навпіл і виймаємо кісточки.

Викладаємо половинки слив на тісто зрізом догори, легенько вдавлюючи в тісто.

Змішуємо корицю та дві столові ложки цукру.  Готовою сумішшю посипаємо сливи.

Випікаємо пиріг зі сливами у попередньо розігрітій до 180°C духовці (40-45 хвилин).

Наша слива змінюється на очах!  Тепер вона має яскравий червоно-бурштиновий колір.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і посипаємо цукровою пудрою.  А ще цей пиріг можна прикрасити збитими вершками або шоколадною глазур’ю.  Або морозивом.  А можна й просто поласувати з чаєм або кавою.

Дуже раджу приготувати цей відкритий пісочний пиріг зі сливами.  Адже це так швидко.  Так просто!  І головне – смачно!

pirog-so-slivami-otkrytyj-pesochnyj