Качка запечена з яблуками – дійсно універсальна страва. Її й до святково столу можна, і просто на обід чи вечерю.
Інгредієнти: Качка, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції для курки, Яблука
Пропоную вам перевірений рецепт качки з яблуками.
Нам знадобиться небагато:
- качка – 1 шт.,
- яблука – 4-5 шт.,
- сіль, чорний мелений перець і спеції для птиці – за смаком.
Як приготувати качку з яблуками
Сам процес приготування качки я розписала покроково.
Розморожуємо качку (якщо вона була замороженою), за необхідності видаляємо пір’я і добре промиваємо.
Потім натріть качку чорним меленим перцем та спеціями.
Кладемо качку у форму для запікання. Можна взяти гусятницю чи будь-яку іншу жаростійку посудину. Добре підійде й одноразова форма з фольги. Дуже не раджу запікати качку у сковороді, тому що від високої температури її ручки можуть розплавитися.
Для приготування качки краще брати солодкі яблука. З них видаляємо серединки та ріжемо на 4-16 частинок.
Фаршируємо качку яблуками, як показано на фото.
Отвір, через який ви фарширували качку потрібно зашити або зафіксувати зубочистками. Якщо всі яблука не помістилися в качку, їх можна покласти поряд.
Розігріваємо духовку до 200°C. Коли духовка як слід прогріється, кладемо форму з качкою.
Через годину відчиняємо духовку і поливаємо качку її ж соком, що виділився у процесі випікання. Якщо соку мало, або ж немає взагалі, можна додати 100-150 г води.
УВАГА: у духовці не повинно бути перепадів температури.
Запікаємо качку ще 2-3 години, час від часу повиваючи соком. Качка повинна стати рум’яною та м’якою. Готовність перевіряється сірником або зубочисткою. Якщо м’ясо готове, його буде легко проткнути.
Готову качку дістаємо з духовки та видаляємо нитки або зубочистки.
Подається качка порційно. Перед подачею її слід прикрасити яблуками.
Отже, можна кликати гостей або просто збирати родину за столом, тому що запечена у духовці фарширована качка з яблуками готова!
Якщо вас цікавлять усі подробиці рецепту «Фарширована качка з яблуками», запрошуємо переглянути відео рецепт від Бабусі Емми: