Для тих, хто дотримується пісних днів, пропонується приготувати рис з мексиканською сумішшю на сковороді. Така готова овочева суміш популярна і затребувана. Вона, як правило, продається в замороженому вигляді в будь-якому супермаркеті. Склад її досить різноманітний. Це можуть бути і шматочки моркви, і горошок зелений, і квасоля двох видів (червона і / або стручкова), і зерна кукурудзи… На вигляд така суміш з овочів і бобових яскрава і апетитна, та й смак у неї просто чудовий. Це справжня палочка-рятівниця для тих, хто поститься і тих, кому потрібно просто і швидко приготувати корисний і ситний пісний гарнір. Зауважу, що в пост, це може бути і повноцінна друга страва на обід або вечерю.
Інгредієнти: Вода, Заморожені овочі, Рис, Рослинна олія, Сіль
Інгредієнти:
- мексиканська овочева суміш (заморожена) – 150 гр;
- рис – 0,5 склянки;
- оливкова олія – 30 мл;
- сіль- за смаком;
- вода – 2 склянки.
Зміст
Як приготувати рис з мексиканською сумішшю на сковороді
Знайомимося зі списком інгредієнтів, відміряє їх в потрібному для пісної страви кількості.
Заповнюємо дно сковороди олією. Прогріваємо її. Перекладаємо в сковороду мексиканську суміш. Заздалегідь її не треба розморожувати.
Додаємо трохи кип’яченої води до овочевої суміші. Тушкуємо практично до повного випаровування води (7-10 хвилин). Іноді овочі перемішуємо лопаткою.
До тушкованих овочів додаємо підготовлений рис.
Інгредієнти на сковороді приправляємо до смаку сіллю, заливаємо кип’яченої водою, що залишилась.
Тушкуємо рис з мексиканською сумішшю до готовності всіх компонентів.
Смачна і ситна страва з рису і овочів готова! Пригощаємося на здоров’я!
Рис з овочами на сковороді – відео-рецепт
Смачний розсипчастий рис із замороженою мексиканською сумішшю на сковороді.
Якщо захочете доповнити свій пісний рисовий гарнір сосисками, сардельками або ковбасою, то неодмінно скористайтеся цим відео-рецептом.
Скориставшись порадами цього автора готуйте легко і просто рис з мексиканською сумішшю в мультиварці.