Смачна домашнє печеня із свинини з картоплею та грибами гливи – це звична страва з незвичним букетом смаків і ароматів. Печеня здивує простим приготуванням, апетитною подачею і чарівним поєднанням інгредієнтів. Рум’яна картопелька, соковите м’ясо і ароматні грибочки … Що може бути кращим? Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування.
Інгредієнти: Гриби, Зелена цибуля, Картопля, Лавровий лист, Олія рослинна, Паприка, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль морська, Цибуля
Кухня: Українська кухня
Інгредієнти:
- свинина – 500 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції до м’яса – за смаком;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- паприка – 1 ч.л.;
- гливи – 150 гр;
- сіль – за смаком;
- картопля – 5 шт.;
- перець чорний мелений – за смаком;
- спеції до картоплі – за смаком;
- рослинна олія;
- лист лавра – 2 шт.
Зміст
Як приготувати печеню з м’ясом, картоплею та грибами
Спершу, потрібно відібраний шматок м’ясо вимити і осушити паперовим рушником, щедро натерти крупною сіллю і залишити на чверть години маринуватися.
Посипте м’ясо ароматними спеціями. Можна брати будь-які улюблені – у мене це приправа до сала.
Ще потрібно натерти шматочок м’яса паприкою. Вкласти в невеликі надрізи лавровий лист, за бажанням, можна додати і часникові зубці. Змастити свинину рослинною олією за допомогою кондитерського пензлика.
Поки м’ясо маринується в спеціях і прянощах, потрібно підготувати до запікання картоплю. Коренеплід потрібно очистити, нарізати на кружечки. Щедро посолити і приправити спецією для картоплі.
Всипати в картоплю рубаний зелений лук і одну ріпчасту цибулину, нарізану кільцями.
Додати гливи або будь-які інші гриби, подрібнені соломкою, і перемішати.
Викласти в глибоку форму для запікання м’ясо. Обкласти свинину картоплею з грибами і цибулею, накрити форму кришкою і відправити в духову шафу. Орієнтовний час приготування – 1 година 20 хвилин. Тривалість запікання на пряму залежить від того, яку частину свинини ви вибрали і величини шматочка. При визначенні готовності страви потрібно покладатися на білий розріз м’яса (без крові) і м’якість картоплі.
Смачна і ароматна домашня печеня з грибами і картоплею готова! Страва золотиста, апетитна і дуже соковита!
Подаючи на стіл, потрібно нарізати м’ясо на невеликі слайси і доповнити його ароматною пропеченою картопелькою. Смачного!
Смачну свинячу печеню з картоплею і гливами – це ароматна і соковита страва проста в приготуванні. М’яка картопля просто тане в роті, запечене м’ясо пікантне і пряне на смак, а гриби додають страві цікавий смаковий відтінок.
Печеня зі свинини в духовці – відео-рецепти
Про інші оригінальні та цікаві варіанти приготування нашої сьогоднішньої страви пропоную дізнатися від кулінарних ютуб-блогерів.
Печеня по-домашньому тим і добра, що формувати страву кожен кулінар може так, як йому подобається. Запропоновані нижче рецепти пропонують абсолютно різні способи формування страви.
Цей відео-рецепт стане в нагоді тим, хто хоче зробити печеня в горщиках.
Обов’язково спробуйте приготувати таку ситну страву до вечері і ваші близькі точно будуть в захваті.