Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Страви з прісного тіста також можуть бути дуже смачними. А ще, вони не шкодять фігурі і є корисними. Пропонуємо вам рецепт тіста на мінеральній воді з начинкою з варених яєць, зеленої цибулі і кропу. Особливість цього тіста в тому, що воно виходить не тільки смачним, а ще і ситним. То ж, пропонуємо вам приготувати чудові коржі з начинкою з яєць, цибулі і кропу.

Щоб їх зробити, вам треба взяти наступні інгредієнти:

Прісні коржі з начинкою з яйця і цибулі

  • газована вода – 500 мілілітрів;
  • борошно – 4 склянки;
  • олія – 50 мілілітрів в тісто + 200 мілілітрів для смаження;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 2 чайних ложки;
  • яйця варені – 4 штуки;
  • цибуля – 1 пучок;
  • кріп – 1 пучок.

Як приготувати коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Як завести тісто на мінералці

Спочатку треба замісити тісто. Для цього вилийте в ємність мінеральну воду, додайте цукор, 1 чайну ложку солі, олію та перемішайте.

Прісні коржі з начинкою з яйця і цибулі

Завдяки бульбашкам, сіль та цукор швидко розчиняться. Потім додайте в тісто просіяне борошно. Робіть це невеликими порціями.

Прісні коржі з начинкою з яйця і цибулі

Борошно треба розділити навпіл. Спочатку висипати одну половину, добре розмішати та лишити рідке тісто на 15 хвилин при кімнатній температурі. Це робиться, щоб клейковина почала діяти і тісто вийшло еластичним.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Далі додайте другу половину борошна і замішуйте тісто 10 хвилин.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Після цього тісто треба закрити харчовою плівкою і покласти в морозильну камеру на 20 хвилин. Завдяки таким маніпуляціям, тісто не буде рватися та прилипати до качалки.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Як приготувати начинку – цибулю з яйцем

Візьміть зелене пір’ячко цибулі, помийте, просушіть на паперовому рушнику і подрібніть. Білу частину краще не брати, бо вона надто груба.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Кріп також треба помити, посушити, відрізати нижню частину, а гілочки подрібнити.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Яйця необхідно зварити, почистити та порізати дрібним кубиками.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Всі порізані компоненти складіть в ємність, додайте 1 чайну ложку солі та добре перемішайте.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Як сформувати коржі з начинкою

Відривайте від вашого колобка шматочки, розміром та формою, як невеликі яблука і кладіть на стіл, посипаний борошном.

Коржі з яйцем і цибулею на сковороді

Далі треба розкатати кожне кружальце, щоб його товщина була не більше 2-3 міліметра.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

В центр покладіть ложку начинки.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Краї треба закрутити та защепити так, наче ви робите хінкалі.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Після того, як ви зліпити такі “хінкалі”, їх треба зробити тонкішими та гарнішими.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Для цього необхідно обережно розгладити товсту середину.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

А далі просто розкатайте тісто в тонкі коржі та наколіть їх виделкою в кількох місцях.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Як посмажити коржі на сковороді

Розжарену пательню треба змастити олією, як перед смаженням млинців, викласти коржик та смажити його з одної сторони на великому вогні 2 хвилини, щоб він став рум’яним.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Потім необхідно перевернути корж і посмажити з іншої сторони.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Пательню, варто змащувати олією перед смаженням кожного наступного коржа.

Ось і все, ваші ароматні, рум’яні та дуже смачні коржі з начинкою готові.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Вони мають товщину лише півсантиметра, начинка розподілена дуже рівномірно. А ще, таке тісто не черствіє і на другий день.

Прісні коржі на мінералці з яйцем і цибулею

Тож готуйте таку ситну страву, їжте самі та пригощайте другів, які несподівано зайшли в гості.