Страви з прісного тіста також можуть бути дуже смачними. А ще, вони не шкодять фігурі і є корисними. Пропонуємо вам рецепт тіста на мінеральній воді з начинкою з варених яєць, зеленої цибулі і кропу. Особливість цього тіста в тому, що воно виходить не тільки смачним, а ще і ситним. То ж, пропонуємо вам приготувати чудові коржі з начинкою з яєць, цибулі і кропу.
Інгредієнти: Борошно, Вода газована, Зелена цибуля, Зелень кропу, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Яйця
Щоб їх зробити, вам треба взяти наступні інгредієнти:
- газована вода – 500 мілілітрів;
- борошно – 4 склянки;
- олія – 50 мілілітрів в тісто + 200 мілілітрів для смаження;
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – 2 чайних ложки;
- яйця варені – 4 штуки;
- цибуля – 1 пучок;
- кріп – 1 пучок.
Зміст
Як приготувати коржі на мінералці з яйцем і цибулею
Як завести тісто на мінералці
Спочатку треба замісити тісто. Для цього вилийте в ємність мінеральну воду, додайте цукор, 1 чайну ложку солі, олію та перемішайте.
Завдяки бульбашкам, сіль та цукор швидко розчиняться. Потім додайте в тісто просіяне борошно. Робіть це невеликими порціями.
Борошно треба розділити навпіл. Спочатку висипати одну половину, добре розмішати та лишити рідке тісто на 15 хвилин при кімнатній температурі. Це робиться, щоб клейковина почала діяти і тісто вийшло еластичним.
Далі додайте другу половину борошна і замішуйте тісто 10 хвилин.
Після цього тісто треба закрити харчовою плівкою і покласти в морозильну камеру на 20 хвилин. Завдяки таким маніпуляціям, тісто не буде рватися та прилипати до качалки.
Як приготувати начинку – цибулю з яйцем
Візьміть зелене пір’ячко цибулі, помийте, просушіть на паперовому рушнику і подрібніть. Білу частину краще не брати, бо вона надто груба.
Кріп також треба помити, посушити, відрізати нижню частину, а гілочки подрібнити.
Яйця необхідно зварити, почистити та порізати дрібним кубиками.
Всі порізані компоненти складіть в ємність, додайте 1 чайну ложку солі та добре перемішайте.
Як сформувати коржі з начинкою
Відривайте від вашого колобка шматочки, розміром та формою, як невеликі яблука і кладіть на стіл, посипаний борошном.
Далі треба розкатати кожне кружальце, щоб його товщина була не більше 2-3 міліметра.
В центр покладіть ложку начинки.
Краї треба закрутити та защепити так, наче ви робите хінкалі.
Після того, як ви зліпити такі “хінкалі”, їх треба зробити тонкішими та гарнішими.
Для цього необхідно обережно розгладити товсту середину.
А далі просто розкатайте тісто в тонкі коржі та наколіть їх виделкою в кількох місцях.
Як посмажити коржі на сковороді
Розжарену пательню треба змастити олією, як перед смаженням млинців, викласти коржик та смажити його з одної сторони на великому вогні 2 хвилини, щоб він став рум’яним.
Потім необхідно перевернути корж і посмажити з іншої сторони.
Пательню, варто змащувати олією перед смаженням кожного наступного коржа.
Ось і все, ваші ароматні, рум’яні та дуже смачні коржі з начинкою готові.
Вони мають товщину лише півсантиметра, начинка розподілена дуже рівномірно. А ще, таке тісто не черствіє і на другий день.
Тож готуйте таку ситну страву, їжте самі та пригощайте другів, які несподівано зайшли в гості.