Смачний желейний торт з бісквітом і сирним желе з фруктами – простий рецепт як зробити в домашніх умовах

Бісквітний торт з сирним прошарком та фруктовим желе – це чудові ласощі, які сподобаються не тільки дітям, а і дорослим. Такий торт є корисним, адже в ньому білки та фрукти, а значить, в тортику багато кальцію і вітамінів. До того ж, він не містить багато калорій. 

Торт готується дуже просто. Найдовше в процесі приготування – це застигання желе.

Желейний торт з бісквітом і сирним желе з фруктами

Щоб зробити приготування торту максимально зручним та швидким, рекомендується придбати спеціальну форму, що розбирається. Завдяки такій формі ви зможете легко сформувати для торту сирний та фруктовий корж.

Для приготування бісквіту необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • яйця – 4 штуки;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 1 склянка;
  • розпушувач – 1 чайна ложка.

Спочатку охолодіть яйця в холодильнику, аби бісквіт вийшов вищим та пишнішим. Потім збивайте їх протягом 2-х хвилин, додайте цукор та збільшіть швидкість збивання до максимуму, аби отримати світлу пишну масу. Якщо у вас слабкий міксер, краще збити жовтки окремо, а потім приєднати їх до білків.

Далі швидкість знову треба зменшити, додати борошно і розпушувач та збивати, доки маса не стане однорідною.

Вилийте тісто в форму, змащену маслом, та випікайте при температурі 180-200 градусів за Цельсієм. Чим менше форма – тим слабше повинно бути нагрівання. Перед випіканням духовку добре розігрійте та випікайте перші 20 хвилин, не відкриваючи дверцят. Потім можете перевіряти готовність дерев’яною паличкою.

Для начинки з желе необхідно взяти:

  • пачка желе – 1 штука;
  • пачка желатину – 1 штука;
  • гаряча вода – 1 склянка;
  • солодкий сир – 400 грамів;
  • вершки – 200 мілілітрів;
  • фрукти за смаком.

З’єднайте сир та вершки. Желатин розведіть водою, дайте трохи охолонути та додайте до сиру. Добре розмішайте і відставте.

Перекладіть бісквіт в форму, зверху заливайте сирним желе та поставте в холодильник, щоб желейна маса повністю застигла.

Тим часом наріжте фрукти довільними скибочками, а желе розведіть по інструкції, але зменшіть при цьому об’єм води в 1,5 рази.

Викладіть фрукти на сирний шар, залийте охолодженим желе та поставте в холодильник і почекайте доки маса повністю застигне. Ось і все, у вас  вийшов гарний торт, тому його не треба прикрашати.

Желейний торт з бісквітом і сирним желе з фруктами
Фото. Бісквітний торт з сирним желе і полуницею.

Лишилося дістати торт з форми, викласти на гарну тарілку, нарізати шматочками і подати до столу. Він чудово смакує з чаєм, кавою та легкими алкогольними напоями. Наприклад, сидром.

Желейний торт з бісквітом і сирним желе з фруктами

На цьому фото – один із видів такого торту. Це торт з сирним прошарком та ананасами.