Голубці можна робити з різною начинкою. Один з цікавих видів цієї страви – голубці з рисом та рибою. Саме їх рецептом ми зараз і поділимося. Він дуже простий, тому приготування не займе багато часу, а такі пісні голубці точно сподобаються вам та вашим близьким.
Інгредієнти: Вода, Капуста, Карі, Майонез, Морква, Риба, Рис, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста
Кухня: Українська кухня
Для приготування страви треба взяти наступні інгредієнти:
- капуста – 1 качан середній або 2 невеликих;
- рис – 150 грамів;
- риба морська – 450 грамів;
- морквина – 150 грамів;
- паста томатна – 50 грамів;
- сіль для фаршу – 1 чайна ложка;
- сіль для підливи – 2 чайних ложки;
- майонез – 2 столових ложки;
- олія – 150 мілілітрів;
- приправа карі – 2 чайних ложки;
- вода – 600 мілілітрів.
Зміст
Як приготувати голубці з рибою і рисом в підливі
Спочатку відварюємо рис, бо він є основою голубців.
Як підготувати капусту для голубців
Далі треба підготувати капусту. Для цього налийте 2/3 великої каструлі води і доведіть до кипіння. Тим часом зробіть біля ніжки качана чотири глибоких надрізи ножем.
Далі наколіть капустину на виделку і відправте в киплячу воду.
Візьміть іншу виделку і акуратно зніміть з капусти кілька листочків. Їх треба кип’ятити 2-3 хвилини та витягти шумівкою.
Надрізи, зроблені в капусті, зробіть глибшими, знову зніміть листя і кип’ятіть їх. Так ви маєте розібрати на листочки весь качан.
Лишіть листя трохи охолонути, потім відріжте потовщення у краєчка листочка, де він кріпився до качану, і акуратно зріжте глибокі прожилки.
Якщо хочете, можете трохи відбити прожилки кухонним молотком.
Як зробити фарш на голубці з риби
Далі пора готувати фарш. Для цього почистіть, помийте моркву та потріть її на крупній тертці.
Пасеруйте на добре розігрітій олії і лишіть вистигати прямо в пательні.
Після цього підготуйте рибу – відріжте голову, дістаньте нутрощі та помийте в холодній воді.
Тепер розріжте рибину і дістаньте з неї хребет та кісточки.
Потім наріжте рибку невеликими шматочками, які легко перемоляться в м’ясорубці.
З’єднайте в глибокій ємності рибний фарш, рис, сіль, карі та смажену моркву (але трохи моркви лишіть для приготування підливи).
Далі все добре перемішайте.
Як загортати голубці
Візьміть листочок, покладіть на середину столову ложку начинки і починайте загортати.
Ось які голубці у вас мають вийти.
Як варити голубці з рибою
На дно каструлі з товстим дном і стінками викладіть моркву, а зверху покладіть голубці.
Старайтеся, щоб вони лежали щільно.
Далі зробіть підливу. Для цього розчиніть томатну пасту, сіль і майонез. Також додайте в підливу ваші залишки моркви.
Залийте підливою голубці та поставте на вогонь. Після закипання підливи накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 30-ти хвилин.
Ось і все, ваші ароматні голубці з рибою та рисом готові.
Подавати голубці треба разом з підливою.
А ось так вони виглядають розрізаними.
Готуйте цю пісну ароматну страву і їжте із задоволенням.