Пісні голубці з рибою і рисом в підливі

Голубці можна робити з різною начинкою. Один з цікавих видів цієї страви – голубці з рисом та рибою. Саме їх рецептом ми зараз і поділимося. Він дуже простий, тому приготування не займе багато часу, а такі  пісні голубці точно сподобаються вам та вашим близьким.

Для приготування страви треба взяти наступні інгредієнти:

рибні голубці

  • капуста – 1 качан середній або 2 невеликих;
  • рис – 150 грамів;
  • риба морська – 450 грамів;
  • морквина – 150 грамів;
  • паста томатна – 50 грамів;
  • сіль для фаршу – 1 чайна ложка;
  • сіль для підливи – 2 чайних ложки;
  • майонез – 2 столових ложки;
  • олія – 150 мілілітрів;
  • приправа карі – 2 чайних ложки;
  • вода – 600 мілілітрів.

Як приготувати голубці з рибою і рисом в підливі

Спочатку відварюємо рис, бо він є основою голубців.

рибні голубці

Як підготувати капусту для голубців

Далі треба підготувати капусту. Для цього налийте 2/3 великої каструлі води і доведіть до кипіння. Тим часом зробіть біля ніжки качана чотири глибоких надрізи ножем.

рибні голубці

Далі наколіть капустину на виделку і відправте в киплячу воду.

рибні голубці

Візьміть іншу виделку і акуратно зніміть з капусти кілька листочків. Їх треба кип’ятити 2-3 хвилини та витягти шумівкою.

рибні голубці

Надрізи, зроблені в капусті, зробіть глибшими, знову зніміть листя і кип’ятіть їх. Так ви маєте розібрати на листочки весь качан.

Лишіть листя трохи охолонути, потім відріжте потовщення у краєчка листочка, де він кріпився до качану, і акуратно зріжте глибокі прожилки.

рибні голубці

Якщо хочете, можете  трохи відбити прожилки кухонним молотком.

Як зробити фарш на голубці з риби

Далі пора готувати фарш. Для цього почистіть, помийте моркву та потріть її на крупній тертці.

рибні голубці

Пасеруйте на добре розігрітій олії і лишіть вистигати прямо в пательні.

рибні голубці

Після цього підготуйте рибу – відріжте голову, дістаньте нутрощі та помийте в холодній воді.

рибні голубці

Тепер розріжте рибину і дістаньте з неї хребет та кісточки.

рибні голубці

Потім наріжте рибку невеликими шматочками, які легко перемоляться в м’ясорубці.

рибні голубці

З’єднайте в глибокій ємності рибний фарш, рис, сіль, карі та смажену моркву (але трохи моркви лишіть для приготування підливи).

рибні голубці

Далі все добре перемішайте.

рибні голубці

Як загортати голубці

Візьміть листочок, покладіть на середину столову ложку начинки і починайте загортати.

рибні голубці

Ось які голубці у вас мають вийти.

рибні голубці

Як варити голубці з рибою

На дно каструлі з товстим дном і стінками викладіть моркву, а зверху покладіть голубці.

рибні голубці

Старайтеся, щоб вони лежали щільно.

рибні голубці

Далі зробіть підливу. Для цього розчиніть томатну пасту, сіль і майонез. Також додайте в підливу ваші залишки моркви.

рибні голубці

Залийте підливою голубці та поставте на вогонь. Після закипання підливи накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 30-ти хвилин.

Пісні голубці з рибою і рисом

Ось і все, ваші ароматні голубці з рибою та рисом готові.

Пісні голубці з рибою і рисом

Подавати голубці треба разом з підливою.

Пісні голубці з рибою і рисом

А ось так вони виглядають розрізаними.

Пісні голубці з рибою і рисом

Готуйте цю пісну ароматну страву і їжте із задоволенням.