Ароматна і дуже смачна печеня із свинини з картоплею і грибами сушеними (у мене білі), крім приємної ситості, порадує ще й красивою подачею. Запечена в духовці страва збалансована і гармонійна в смаку. Її можна подати разом з овочевими салатами, як святкову гарячу закуску після легкого супчика. Білі гриби надають картоплі зі свининою особливий аромат, а м’ясо робить страву соковитою і ситною. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати смачну грибну печеню в горщиках для святкового столу швидко, просто і смачно!
Інгредієнти: Білі гриби, Вода, Картопля, Морква, Свиняча вирізка, Спеції для картоплі, Суміш мелених перців, Цибуля
Складові:
- картопля – 400 гр;
- білі гриби сушені – 25 гр;
- свинина – 400 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції – за смаком;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія;
- сіль.
Як приготувати печеню зі свинини з картоплею та грибами в горщику
Приготування страви варто почати з очищення овочів. У той же час, варто залити окропом білі гриби для настоювання чи то набухання продукту.
Подрібнити на півкільця очищену цибулину.
Пасерувати цибульні часточки на рослинній олії.
Подрібнити свиняче м’ясо на невеликі шматочки, які легко помістяться в горщик. Для цієї страви краще всього вибирати напівжирні частини свинини з невеликою кількістю сала.
Додати м’ясо до цибулі і трохи підсмажити.
Нарізати на кубики овочі, промити і помістити в горщики, заповнюючи їх на половину обсягу.
Додати до овочів гриби разом з грибною водою, в якій вони настоювались.
Помістити в горщики обсмажену цибулю з м’ясом, накрити кришками і відправити в прогріту духову шафу, виставивши температуру на 180 градусів. Орієнтуватися в приготуванні страви варто на м’якість картоплі. Орієнтовний час запікання – 45 хвилин.
Ароматні і дивовижно смачні горщики з білими грибами і свининою готові!
Тепер, потрібно лише викласти печеню на тарілки і подавати до столу. Але, можна подавати страву і просто в горщиках, зробивши індивідуальну порцію для кожного гостя або домочадця. Смачного!
Запечена в духовці свинина з грибами і овочами, стане ідеальною складовою святкового меню. Така гаряча страва в горщиках на святковому столі дуже презентабельна в подачі, апетитна і збалансована. Печеня такого типу може замінити повноцінну вечерю і стати фішкою урочистого застілля. Експериментуйте з наповненням горщиків, дивуючи рідних і близьких новими унікальними стравами!
Відео-рецепт пропонує готувати печеню в горщиках з іншим набором овочів. Крім того, до складу вхідних продуктів включено твердий сир. Як і що потрібно правильно зробити щоб вийшло смачно дізнайтеся з відео з ютуб-каналу Наталія Клевер.
Який би варіант приготування ви не обрали, але свинина з білими грибами і картоплею в горщику, це, в будь-якому випадку, ситна, ароматна і смачна гаряча страва на всі часи!