Печеня із свинини з картоплею і грибами сушеними в горщиках

Печеня із свинини з картоплею і грибами сушеними в горщиках

Ароматна і дуже смачна печеня із свинини з картоплею і грибами сушеними (у мене білі), крім приємної ситості, порадує ще й красивою подачею. Запечена в духовці страва збалансована і гармонійна в смаку. Її можна подати разом з овочевими салатами, як святкову гарячу закуску після легкого супчика. Білі гриби надають картоплі зі свининою особливий аромат, а м’ясо робить страву соковитою і ситною. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати смачну грибну печеню в горщиках для святкового столу швидко, просто і смачно!

Складові:

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

  • картопля – 400 гр;
  • білі гриби сушені – 25 гр;
  • свинина – 400 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Як приготувати печеню зі свинини з картоплею та грибами в горщику

Приготування страви варто почати з очищення овочів. У той же час, варто залити окропом білі гриби для настоювання чи то набухання продукту.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Подрібнити на півкільця очищену цибулину.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Пасерувати цибульні часточки на рослинній олії.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Подрібнити свиняче м’ясо на невеликі шматочки, які легко помістяться в горщик. Для цієї страви краще всього вибирати напівжирні частини свинини з невеликою кількістю сала.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Додати м’ясо до цибулі і трохи підсмажити.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Нарізати на кубики овочі, промити і помістити в горщики, заповнюючи їх на половину обсягу.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Додати до овочів гриби разом з грибною водою, в якій вони настоювались.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Помістити в горщики обсмажену цибулю з м’ясом, накрити кришками і відправити в прогріту духову шафу, виставивши температуру на 180 градусів. Орієнтуватися в приготуванні страви варто на м’якість картоплі. Орієнтовний час запікання – 45 хвилин.

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Ароматні і дивовижно смачні горщики з білими грибами і свининою готові!

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Тепер, потрібно лише викласти печеню на тарілки і подавати до столу. Але, можна подавати страву і просто в горщиках, зробивши індивідуальну порцію для кожного гостя або домочадця. Смачного!

Свинина з білими грибами і картоплею в горщику - ситний і ароматний гарнір на всі часи!

Запечена в духовці свинина з грибами і овочами, стане ідеальною складовою святкового меню. Така гаряча страва в горщиках на святковому столі дуже презентабельна в подачі, апетитна і збалансована. Печеня такого типу може замінити повноцінну вечерю і стати фішкою урочистого застілля. Експериментуйте з наповненням горщиків, дивуючи рідних і близьких новими унікальними стравами!

Відео-рецепт пропонує готувати печеню в горщиках з іншим набором овочів. Крім того, до складу вхідних продуктів включено твердий сир. Як і що потрібно правильно зробити щоб вийшло смачно дізнайтеся з відео з ютуб-каналу Наталія Клевер.

Який би варіант приготування ви не обрали, але свинина з білими грибами і картоплею в горщику, це, в будь-якому випадку, ситна, ароматна і смачна гаряча страва на всі часи!