Незвичайні ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді

Ледачі голубці – це спрощений рецепт класичної страви. Вони також чудовий смак, але готувати їх набагато швидше і легше.

Особливість таких голубців в тому, що вони готуються не шарами, а так, що стають схожими на котлетки.

Для приготування необхідно взяти:

  • цибуля ріпчаста велика – 1 шт.;
  • капуста свіжа білокачанна – 400 гр.;
  • рис довгозернистий – 100 гр.;
  • яйце куряче сире – 1 шт.;
  • м’ясо свинина (не жирне) – 700 гр.;
  • сіль – 1,5 ч.л. (1 ложка з гіркою в фарш, а решта на інші продукти);
  • суміш перців – 1 ч.л.;
  • майонез – 3 ст.л.;
  • томатна паста – 3 ст.л.;
  • капустяний відвар – 400 мілілітрів.

Ліниві голубці

Як приготувати ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді

Спочатку подрібніть капусту на соломку шириною 5-7 міліметрів.

Ліниві голубці

Далі доведіть воду до кипіння, підсоліть, покладіть в неї рис та варіть рівно 5 хвилин. Не треба готувати крупу повністю – це станеться під час приготування голубців.

Ліниві голубці

Після цього відкиньте рис на друшляк, щоб він стік та охолонув.

Ліниві голубці

Тепер знову наберіть в каструлю воду, доведіть до кипіння, покладіть капусту і тушкуйте 5-7 хвилин до напівпрозорості. Далі капусту також відкиньте на друшляк і дайте їй охолонути.

Ліниві голубці

Після цього пропустіть м’яса і цибулю через м’ясорубку. Використовуйте для насадку з найдрібнішими отворами.

В фарш покладіть рис, капусту, цибулю, яйце, суміш перців і сіль.

Ліниві голубці

Тепер треба добре вимішати фарш.

Ліниві голубці

Після цього зробіть соус з томатної пасти і майонезу.

Ліниві голубці

Додайте 400 мілілітрів відвару, в якому варилася капуста, трохи все посоліть і ретельно перемішайте.

Ліниві голубці

А тепер зробіть з фаршу котлетки та викладіть їх в сковорідку з високими бортами.

Ледачі голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді

Зверху добре залийте все соусом.

Ледачі голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді

Ввімкніть вогонь почекайте, коли соус закипить, далі зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте 40-50 хвилин. Соус має трохи загуснути та стати червоним.

Ледачі голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді

Ось і все, можете подавати такі ліниві голубці-котлетки до столу.

Ледачі голубці з фаршем, рисом і капустою на сковороді

Вони чудово смакують з різними гарнірами, тому стануть дуже доречним додатком до обіду.