Азійська кухня сьогодні є трендовою. Саме тому пропонуємо вам приготувати нестандартну страву – Курка Сан Бей або Курка Три Склянки. Це цікава і смачна їжа, яка сподобається поціновувачам Східних страв. В ідеалі, ця страва готується в посуді вок, але можна використати звичайну пательню, точніше, сотейник. Головне – знати нюанси приготування, про які ми зараз і розкажемо.
Інгредієнти: Вино біле, Корінь імбиру свіжий, Куряча грудка, Лавровий лист, Рослинна олія, Соєвий соус, Цибуля ріпчаста, Часник
Кухня: Китайська кухня
Для приготування необхідно взяти:
- 200-250 грамів курячої грудки;
- половина цибулини середнього розміру;
- 2-3 зубчики часнику;
- шматок свіжого кореня імбиру;
- 2 лаврових листочка;
- 2 столових ложки олії;
- 3 столових ложки соєвого соусу;
- 3 столових ложки кисло-солодкого вина.
В традиційному рецепті використовується кунжутна олія, але замінивши її оливковою чи соняшниковою, ви особливо нічого не втратите.
Вино в китайському рецепті також використовується спеціальне, плодове, але його легко можна замінити звичайним білим напівсолодким.
Як приготувати куряче філе по-китайськи за рецептом Три склянки
М’ясо треба порізати тонкими довгими смужками – саме так в Азії ріжуть м’ясо для обсмажування.
Часник і імбир треба порізати крупними шматочками, а цибулю – півкільцями.
Далі візьміть сотейник з товстим дном та налийте в нього олію.
Коли вона розігріється – викладіть часник і імбир, лаврове листя, та смажте до золотої скоринки. Це робиться щоб олія забрала всі смаки та аромати. Ті, хто любить гостреньке також можуть обсмажити перець чилі.
Після цього імбир, часник, листя і перець можна діставати та викидати.
Оскільки ця страва в Китаї є вуличною, м’ясо повинно швидко обсмажуватися. Саме для цього і використовується посуд вок. Коли його немає, курку треба викладати маленькими порціями в розпечену олію та швидко перевертати, аби вона добре просмажилася і не згоріла.
Коли м’ясо трохи “схопиться”, необхідно додати цибулю та смажити разом, доки вона не стане напівпрозорою.
Далі додайте вино і соєвий соус.
Ці інгредієнти додають солоність та кислоту, тому класти сіль чи інші спеції непотрібно.
Смажити страву треба до того моменту, аж доки рідина не випарується. Потім курку необхідно зразу ж зняти з вогню і подавати до столу.
Разом з куркою подають рис. Він повинен бути липким, крупнозернистим та прісним. Рисові кульки роблять ложками, змоченими в холодній воді, або руками.
Також додають гострий салат, який може бути приготований зі свіжих або маринованих овочів. Дуже добре в цій ситуації смакує салат з капусти, заправлений олією. Також до страви можна подати кисло-солодкий соус, наприклад, теріякі.
Поєднання прісного, гострого та кислуватого смаку створює ідеальну гармонійну композицію, яка буде знайомою для кожного поціновувача Азійської кухні.
А в цьому відео ви зможете побачити адаптований для наших умов рецепт традиційної страви “Курка Три Склянки або курка Сань Бей”: