Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі – курка Три Склянки або курка Сань Бей

Азійська кухня сьогодні є трендовою. Саме тому пропонуємо вам  приготувати нестандартну страву  – Курка Сан Бей або Курка Три Склянки. Це цікава і смачна їжа, яка сподобається поціновувачам Східних страв. В ідеалі, ця страва готується в посуді вок, але можна використати звичайну пательню, точніше, сотейник. Головне – знати нюанси приготування, про які ми зараз і розкажемо.

Для приготування необхідно взяти:

Курка Три Склянки або курка Сань Бей

  • 200-250 грамів курячої грудки;
  • половина цибулини середнього розміру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • шматок свіжого кореня імбиру;
  • 2 лаврових листочка;
  • 2 столових ложки олії;
  • 3 столових ложки соєвого соусу;
  • 3 столових ложки кисло-солодкого вина.

В традиційному рецепті використовується кунжутна олія, але замінивши її оливковою чи соняшниковою, ви особливо нічого не втратите.

Вино в китайському рецепті також використовується спеціальне, плодове, але його легко можна замінити звичайним білим напівсолодким.

Як приготувати куряче філе по-китайськи за рецептом Три склянки

М’ясо треба порізати тонкими довгими смужками – саме так в Азії ріжуть м’ясо для обсмажування.

Курка Три Склянки або курка Сань Бей

Часник і імбир треба порізати крупними шматочками, а цибулю – півкільцями.

Курка Три Склянки або курка Сань Бей

Далі  візьміть сотейник з товстим дном та налийте в нього олію.

Курка Три Склянки або курка Сань Бей

Коли вона розігріється – викладіть часник і імбир, лаврове листя, та смажте до золотої скоринки. Це робиться щоб олія забрала всі смаки та аромати. Ті, хто любить гостреньке також можуть обсмажити перець чилі.

Курка Три Склянки або курка Сань Бей

Після цього імбир, часник, листя і перець можна діставати та викидати.

Курка Три Склянки або курка Сань Бей

Оскільки ця страва в Китаї є вуличною, м’ясо повинно швидко обсмажуватися. Саме для цього і використовується посуд вок. Коли його немає, курку треба викладати маленькими порціями в розпечену олію та швидко перевертати, аби вона добре просмажилася і не згоріла.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Коли м’ясо трохи “схопиться”, необхідно додати цибулю та смажити разом, доки вона не стане напівпрозорою.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Далі додайте вино і соєвий соус.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Ці інгредієнти додають солоність та кислоту, тому класти сіль чи інші спеції непотрібно.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Смажити страву треба до того моменту, аж доки рідина не випарується. Потім курку необхідно зразу ж зняти з вогню і подавати до столу.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Разом з куркою подають рис. Він повинен бути липким, крупнозернистим та прісним. Рисові кульки роблять ложками, змоченими в холодній воді, або руками.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Також додають гострий салат, який може бути приготований зі свіжих або маринованих овочів. Дуже добре в цій ситуації смакує салат з капусти, заправлений олією. Також до страви можна подати кисло-солодкий соус, наприклад, теріякі.

Куряче філе по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Поєднання прісного, гострого та кислуватого смаку створює ідеальну гармонійну композицію, яка буде знайомою для кожного поціновувача Азійської кухні.

А в цьому відео ви зможете побачити адаптований для наших умов рецепт традиційної страви “Курка Три Склянки або курка Сань Бей”: