Класичний вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком

Вінегрет – це салат, відомий кожному з дитинства. Він просто готується, є смачним та ситним. Тому зараз ми нагадаємо вам рецепт приготування такої страви.Отже, ось які продукти ви повинні взяти:

  • картопля – 400 грамів;
  • буряк – 200 грамів;
  • морква – 150 грамів;
  • капуста квашена – 200 грамів;
  • цибуля ріпчаста – 50 грамів;
  • горошок консервований – 0,5 банки (150 грамів);
  • гірчиця – 1 столова ложка (без гірки);
  • олія нерафінована – 6 столових ложок;
  • сіль за смаком.

Вінегрет з квашеною капустою

Як приготувати вінегрет з квашеною капустою

Овочі варто варити десь за добу до приготування салату та лишати їх в холодильнику. Завдяки цьому вони будуть ідеально чиститися та краще смакуватимуть.

Вінегрет з квашеною капустою

Далі треба порізати буряк, картоплю і моркву кубиками 7 на 7 міліметрів. Щоб зробити їх однаковими, можна використати спеціальну сітку для нарізки. А якщо її нема – візьміть звичайний ніж.

Вінегрет з квашеною капустою

Спочатку поріжте картоплю.

Вінегрет з квашеною капустою

Потім моркву.

Вінегрет з квашеною капустою

А третім треба порізати буряк.

Вінегрет з квашеною капустою

Далі візьміть невелику цибулину, почистіть та поріжте маленькими шматочками.

Вінегрет з квашеною капустою

Після цього додайте 200 грамів капусти. Якщо смужки надто довгі – поріжте їх ножем.

Вінегрет з квашеною капустою

Далі необхідно злити з горошку розсіл і викласти до всіх овочів половину банки.

Вінегрет з квашеною капустою

Щоб салат вийшов дійсно смачним, треба не просто полити його олією, а спочатку змішати її з гірчицею.

Вінегрет з квашеною капустою

Тепер перемішайте вінегрет і дайте йому настоятися протягом 30-ти хвилин.

Класичний вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком

Подавати такий салат можна як самостійну страву чи додаток до м’яса або риби.

Класичний вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком

До речі, також вінегрет можна приготувати на пару в мультиварці.