Вінегрет – це салат, відомий кожному з дитинства. Він просто готується, є смачним та ситним. Тому зараз ми нагадаємо вам рецепт приготування такої страви.Отже, ось які продукти ви повинні взяти:
Інгредієнти: Буряк, Гірчиця, Зелений горошок консервований, Капуста квашена, Картопля, Морква, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
- картопля – 400 грамів;
- буряк – 200 грамів;
- морква – 150 грамів;
- капуста квашена – 200 грамів;
- цибуля ріпчаста – 50 грамів;
- горошок консервований – 0,5 банки (150 грамів);
- гірчиця – 1 столова ложка (без гірки);
- олія нерафінована – 6 столових ложок;
- сіль за смаком.
Як приготувати вінегрет з квашеною капустою
Овочі варто варити десь за добу до приготування салату та лишати їх в холодильнику. Завдяки цьому вони будуть ідеально чиститися та краще смакуватимуть.
Далі треба порізати буряк, картоплю і моркву кубиками 7 на 7 міліметрів. Щоб зробити їх однаковими, можна використати спеціальну сітку для нарізки. А якщо її нема – візьміть звичайний ніж.
Спочатку поріжте картоплю.
Потім моркву.
А третім треба порізати буряк.
Далі візьміть невелику цибулину, почистіть та поріжте маленькими шматочками.
Після цього додайте 200 грамів капусти. Якщо смужки надто довгі – поріжте їх ножем.
Далі необхідно злити з горошку розсіл і викласти до всіх овочів половину банки.
Щоб салат вийшов дійсно смачним, треба не просто полити його олією, а спочатку змішати її з гірчицею.
Тепер перемішайте вінегрет і дайте йому настоятися протягом 30-ти хвилин.
Подавати такий салат можна як самостійну страву чи додаток до м’яса або риби.
До речі, також вінегрет можна приготувати на пару в мультиварці.