Крабові палички – це інгредієнт, який можна використовувати для приготування великої кількості різноманітних страв. І одна з них – кульки, які нагадують цукерки Рафаелло, з сиром та яйцями.
Інгредієнти: Крабові палички, Майонез, Плавлений сир, Яйце
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування такої простої закуски, яка може чудово прикрасити ваш стіл необхідно взяти:
- палички крабові – 220-250 грамів;
- яйця курячі – 3 штуки;
- сирки плавлені – 2 штуки (200 грамів).
Щоб кульки добре формувалися, краще брати натуральні сирки, а не сирний продукт, бо останній не такий смачний і погано ліпиться.
А ще, щоб сирки не липнули до тертки – потримайте їх в морозильній камері 20 хвилин. Так вони трохи застигнуть, але не заморозяться, і працювати стане набагато легше.
Як приготувати Рафаелло з крабових паличок, сиру і яєць
Після того, як ви поклали сирки в холодильник, треба яйця відварити круто і охолодити їх.
Далі дістаньте сирки і потріть їх на крупній тертці.
Яйця теж потріть на крупній тертці.
Після цього з’єднайте яйця і сирки та додайте майонез.
Далі все треба добре перемішати. А щоб сирки достатньо розчавилися, можете взагалі використати товкач для картоплі.
Врешті, у вас повинна вийти ось така маса, як на фото.
Далі треба натерти палички на дрібній тертці (якщо часу зовсім нема – можна і на крупній).
Після цього з сирно-яєчної маси скатайте руками кульки.
Обваляйте в стружці з крабових паличок, та складіть на тарілку.
Ось і все, гарні кульки типу Рафаелло можна подавати до святкового столу. Треба лишень трохи прикрасити їх зеленню.
Ця закуска ідеально підійде для шведського столу, адже кульки дуже зручно їсти.