Вінегрет – це простий салат, який полюбляє багато людей. І якщо ви серед них, тоді пропонуємо цікаву модифікацію – вінегрет в мультиварці. В цьому вінегреті є кілька додаткових інгредієнтів, завдяки чому він виходить ще смачнішим.
Інгредієнти: Буряк, Зелена цибуля, Зелений горошок консервований, Картопля, Мариновані огірки, Рослинна олія, Сіль
Для приготування візьміть такі продукти:
- буряк – 200 грамів;
- картопля – 300 грамів;
- морква – 100 грамів;
- горошок консервований – 1/2 банки, що має об’єм 425 грамів;
- огірок маринований – 2 штуки;
- цибуля зелена – пучок;
- олія нерафінована – 6 столових ложок;
- сіль за смаком.
Як зварити вінегрет в мультиварці
Щоб прискорити процес приготування та зробити овочі максимально смачними, пропонуємо використати мультиварку.
Щоб приготувати овочі в ній, спочатку почистіть картоплю, буряк і моркву.
Потім ще сирими поріжте їх кубиками 7 на 7 міліметрів. Не робіть шматки більшими, бо вони просто не проваряться.
Першим шаром викладіть кубики буряка.
Потім покладіть моркву.
І третьою насипте картоплю.
Прослідкуйте, щоб овочі буди розподілені по піддону рівномірно.
Далі у чашу мультиварки налийте 1,5 літра води, встановіть піддон і ввімкніть програму «Варка на пару» на 50 хвилин.
Тим часом наріжте мариновані огірки та зелень. До речі, якщо у огірків товста шкірка – краще її зрізати.
Зелену цибулю необхідно промити, обсушити на рушнику чи поставивши в склянку, та дрібно порізати.
Коли в мультиварці закінчиться програма приготування – рекомендуємо спробувати буряк. Якщо він буде ще жорстким – ввімкніть програму ще на 15 хвилин.
Коли овочі приготуються – дайте їм охолонути протягом 30-40 хвилин. Не варто брати теплі інгредієнти, бо з ними буде незручно працювати.
Коли овочі вистигнуть – перекладіть їх в миску, в якій будете готувати вінегрет.
Також додайте огірки.
І зелений горошок.
Зверху посипте все цибулькою.
Далі посоліть вінегрет та заправте його олією. Краще брати нерафіновану – тоді салат вийде ароматнішим.
Оскільки овочі, зварені на пару, і так соковиті, такому вінегрету треба лише 15 хвилин, щоб просочитися та бути повністю готовим до вживання.
Ось такий салат можна готувати, якщо вам раптом набридло робити все за класичним рецептом приготування вінегрету з квашеною капустою і зеленим горошком.