Суп з курячих шлунків з картоплею та локшиною – смачний, простий і швидкий

Відмінний варіант обідньої страви – ароматний та наваристий супчик з курячих шлунків, який виходить не дуже жирним і в той же час дуже поживним. Пропоную свій покроково оформлений фото-рецепт приготування цієї чудової першої страви. Смачний суп з курячих шлунків з картоплею та локшиною готується напрочуд просто та достатньо швидко. Отже, впевнена, що він стане частим гостем щоденного меню для вашої родини. ?

Складові:

Суп з курячими шлунками, локшиною і картоплею

  • курячі шлуночки – 500 гр;
  • картопля – 5-6 бульб;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 2,5 літра;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • рослинна олія;
  • тонка локшина чи вермішель – 50 гр;
  • пучок кропу – за смаком.

Як приготувати суп з курячих шлунків з локшиною і картоплею

Перед приготуванням, курячі шлунки необхідно добре вимочити. Тримати їх в холодній воді потрібно мінімум півгодини, але, якщо час дозволяє, то можно і значно довше. Після цього, шлуночки ретельно промиваємо та чистимо, нарізаємо порційними шматочками.

Суп з курячими шлунками, локшиною і картоплею

Викладаємо підготовлені шлунки в каструлю та заливаємо холодною водою. Води потрібно набрати стільки, щоб вона лише вкривала їх. Ставимо варитися. Після закипання, першу воду зливаємо та повторно заливаємо шлунки чистою холодною водою. На цей раз, в потрібній для варіння супу кількості та знову ставимо кастрюлю на вогонь.

Поки шлуночки варяться, підготуємо вказані у рецепті овочі. Очищуємо їх та подрібнюємо на зручні для варіння та їди шматочки.

Суп з курячих шлунків - смачний, простий і швидкий

Цибулю та моркву необхідно спершу пасерувати на рослинній олії.

Суп з курячих шлунків - смачний, простий і швидкий

Приблизно через 30-40 хвилин кипіння шлуночків, в каструлю з майбутнім супом відправляємо подрібнену картоплю.

Суп з курячих шлунків - смачний, простий і швидкий

Варимо ще 12-14 хвилин, після чого, в суп додаємо смажені овочі та порцію вермішелі або локшини.

На даному етапі, в курячий супчик додаємо сіль та спеції. Хто любить, може кинути також лавровий листочок чи трішки подрібненого часнику. Даємо покипіти страві ще 5-7 хвилин і ось вже наваристий домашній суп готовий до вживання!

Суп з курячих шлунків - смачний, простий і швидкий

Швидше збираймо всю родину за столом та подаємо ароматний суп на курячих шлунках. Не забувайте посипати свою смачну першу страву запашною, дрібненько нашинкованною свіжою зеленню.

Хто бажає, може переглянути ще і зібрані нами у ютубі відео-рецепти по приготуванню поживної та простої у приготування першої страви практично з тих самих складових.

Перший – подібний до описанного, але у автора, як завжди є свої важливі секрети, які роблять страву цікавою та унікальною на смак.

Наступний відео-рецепт – сирний суп з курячих шлунків.