Сьогодні я вирішила пригостити рідних домашніми солодощами, а отже пропоную і вам приєднатись до мене та приготувати разом зі мною шоколадні цукерки трюфелі з вівсяним праліне.
Частину цукерок я буду робити на подарунок, тому, додатково покажу, як красиво загорнути домашні цукерки та зробити з них вишукано красиві квіти-крокуси. Тож, цей покроково оформлений рецепт з фото продемонструє не лише секрети про те як готувати домашні цукерки трюфелі з шоколаду з вівсяним праліне, але й покаже варіант їх гарного оформлення у якості презенту.
Інгредієнти: Білий шоколад, Вершки, Вершкове масло, Вівсяні пластівці, Інвертний сироп, Какао, Цукор, Цукрова пудра, Чорний шоколад
Кухня: Французька кухня
Нам знадобляться:
для вівсяного праліне:
- тростинний цукор – 3 ст.л.;
- вівсяні пластівці – 3 ст. л;
для шоколадних трюфелів:
- чорний шоколад (зі вмістом какао не менше 70%) – 750 гр;
- білій шоколад – 200 гр;
- вершки (жирністю 33%) – 300 мл;
- вершкове масло 72,5% – 60 гр;
- інвертний сироп – 2 ст.л.;
- какао-порошок – 0,5 ст.л.;
- цукрова пудра – 0,5 ст.л.
Зміст
Як зробити домашні цукерки трюфелі з шоколаду з вівсяним праліне
Для початку приготуємо вівсяне праліне для нашого десерту.
Як приготувати праліне з вівсяних пластівців
Беремо суху сковороду, насипаємо тростинний цукор та вівсяні пластівці, ставимо розігріватися на вогонь. Коли цукор почне плавитися, перемішуємо масу, щоб вся вівсянка вкрилася карамеллю.
Готові карамелізовані пластівці викладаємо на силіконовий килимок тонким шаром та залишаємо охолоджуватися.
Коли праліне повністю остигне, складаємо його до чаші блендеру та перетворюємо на дрібну солодку крихту.
На цьому вівсяне праліне можна перекласти в піалу та поки що відставити.
Як приготувати цукерки трюфелі з шоколаду
В глибоку скляну миску складаємо подрібнені плитки чорного шоколаду, заливаємо інвертним сиропом та додаємо розтоплене вершкове масло.
Прогріваємо вершки до температури 80 градусів (для точності використовуємо кулінарний термометр). Заливаємо вершками шоколад у мисці та залишаємо на кілька хвилин, щоб шоколад почав танути.
Занурюємо віночок до самого дна миски та поступово розмішуємо шоколадно-вершкову масу до отримання однорідної консистенції. На цьому етапі додаємо в масу вівсяне праліне, повторно розмішуємо. Після цього, шоколадну масу необхідно охолодити. Тож, ставимо її в холодильник, приблизно, на 20 хвилин.
В цей час розтопимо на водяній бані плитку білого шоколаду та підготуємо пергаментний папір для викладання цукерок.
Трюфельну масу викладаємо в кондитерський мішечок з отвором, близько, 1 см в діаметрі, а білий шоколад перекладаємо в корнет з маленьким отвором.
Видавлюємо порцію трюфельної маси, тонким шаром покриваємо білим шоколадом та зверху знову викладаємо шар трюфельної маси. Сформовані цукерки виставляємо на 20 хвилин на холод, щоб вони достатньо застигли.
З охолоджених цукерок формуємо кульки та знову відправляємо на холод для остаточного застигання.
В глибокій мисці поєднуємо какао та цукрову пудру. В цій суміші обвалюємо кожну цукерку та перекладаємо в конфетницю.
В розрізі цукерки з вівсяним праліне виглядають наступним чином.
Як красиво упакувати домашні цукерки
Коли цукерки готові, залишається тільки упакувати їх для подарунку. Тож, перейдемо до творчої частини рецепту.
В якості обгортки я використала гофрований папір та сформувала з кожної цукерки красивий крокус чи то тюльпан.
Залишилось лише скласти наші домашні шоколадні трюфелі в оригінальному оформленні до коробки та креативно перев’язавати.
На цьому, домашні цукерки трюфелі з шоколаду з ніжним праліне готові. Саме час пригостити смачними ласощами домашніх або ж зробити кому-небудь солодкий подарунок.
Домашні шоколадні трюфелі – відео-рецепти
Перший відео-рецепт не тільки розказує як приготувати класичний трюфель, але і захопливу та дивовижну історію його виникнення.
Цим відео скористайтесь, якщо хочете зробити дома трюфель з коньяком.
А це відео-рецепт апельсинового трюфеля.
Як бачите, приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах достатньо просто. Переконайтесь, що не тільки цукерки з хрусткими крупинками солодкого праліне виходять дуже смачні. Якщо ж їх ще святково оформити, то домашні трюфелі стануть оригінальним подарунком до дня народження мамі чи бабусі або ж на 8 березня для подружки.