Домашні чебуреки – відмінний варіант для втамування голоду! Правда, ми звикли пригощатися чебуреками з м’ясною начинкою, але можна ж і змінити звичку. Наприклад, сьогодні в нашій кулінарній варіації в якості начинки використовується сир, змішаний з цукром. Безумовно, дітям та ласунам така випічка припаде до смаку. І так, як зробити солодкі чебуреки з сиром – смачні, хрусткі та з бульбашками – демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Маргарин, Рослинна олія, Сир, Сіль, Цукор
Складові:
- борошно (для чебуречного тіста) – 2 скл.;
- вода – 150 мл;
- маргарин (можна взяти масло вершкове) – 40 гр;
- для тіста сіль + цукор – по 0,5 ч. л.;
- сир – 300 гр;
- цукор (для начинки) – за смаком;
- олія для фритюру – 70 мл.
Як приготувати чебуреки з сиром солодкі
Тісто для солодких чебуреків з сирною начинкою замісити так: сипучі інгредієнти – цукор і сіль в зазначених кількостях – кинемо у воду і розчинимо. Маргарин треба розтопити. Борошно в ємність просіємо, зробимо в центрі воронку. У воронку з борошна влити половину норми приправленою води і перемішати. Доливаємо гарячий розтоплений маргарин і відразу перемішуємо. Залишається додати решту борошна і замісити тісто.
Тісто після 15-ти хвилинного «відпочинку» під рушником розкачати в тонкі коржі.
У сир додамо за смаком цукор і перетремо інгредієнти виделкою. Сирну начинку викладемо на заготовки з тіста.
Надійно скріпимо краї чебуреків. Можна скористатися для обробки країв виделкою.
Посмажимо солодкі сирні чебуреки в розігрітій олії з обох сторін.
Навіть на фото видно які вони виходять хрусткі та скільки мають пухирців.
Молоко, кефір, йогурт, какао, чай … – будь-який ваш улюблений напій підійде до такої смачної сирної випічки. Пригощайтеся на здоров’я, приємного перекусу!
Солодкі чебуреки – відео-рецепти
Пропоную випробувати для приготування своїх десертів різні начинки.
Цей відео-рецепт солодких сирних чебуреків відрізняється від запропонованого вище складом начинки. Всі подробиці дивіться у відео.
Дізнайтесь як зробити чебуреки с полуницею і бананом.
А це, неймовірно смачні та соковиті солодкі чебуреки з заварним кремом. В узбецький кухні такий десерт називається Гілмінді.
А ще можна робити чебуреки з варенням із заварного тіста.
І на завершення, дізнайтесь як правильно готувати чебуреки з яблуками.